Gluteeniton mustikkapiirakka

Gluteeniton mustikkapiirakka

1 tunti
Herkullinen gluteeniton mustikkapiirakka maistuu kesälle. Nauti gluteeniton mustikkapiirakka vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/gluteeniton-mustikkapiirakka/

Tee näin:

Gluteeniton mustikkapiirakka
  • Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
  • Valmista ensin gluteenittoman mustikkapiirakan muruseos. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula. Ota muruseoksesta sivuun 1/3. Se säästetään piirakan pinnalle.
  • Lisää kananmuna ja kermaviili jäljelle jääneeseen muruseokseen. Sekoita hyvin ja levitä leivinpaperilla vuoratun pyöreän piirakkavuoan pohjalle.
  • Ripottele jäiset tai tuoreet mustikat pohjan päälle.
  • Sekoita viimeiseksi mustikkapiirakan täytteen märät aineet keskenään ja kaada mustikoiden päälle. Viimeistele ripottelemalla muruseos tasaisesti piirakan pinnalle.
  • Paista mustikkapiirakkaa noin 45 minuuttia, kunnes se on päältä kullanruskea.
  • Tarjoile gluteeniton mustikkapiirakka sellaisenaan tai vaniljakastikkeen/kermavaahdon kera.
Valmis!
Lisää ideoita

Etsinnässä klassinen mustikkapiirakkaresepti? Täältä sen löydät!

Ainekset

Muruseos
Vaaleita gluteenittomia vehnäjauhoja (esim. semper fin mix)
3 dl
Gluteenittomia kaurajauhoa
1½ dl
Luomu ruokosokeria
1½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Ruokasoodaa
1 tl
Vaniljasokeria
2 tl
160 g
Piirakkapohja
Keksinmuruja
1 dl
Kananmuna
1
Piirakkatäyte
Mustikoita
5 dl
200 g
Ruokosokeria
1 rkl
Kananmuna
1
Sitruuna (sen kuoriraaste)
1
Lisää herkullisia ideoita