Gluteeniton kääretorttu

Gluteeniton kääretorttu

1 tunti
Gluteeniton kääretorttu raparperikompotilla ja rahkaisella kermatäytteellä on jokaisen unelmaherkku kesällä. Viimeistele kääretorttu mansikoilla. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/gluteeniton-kaaretorttu/

Tee näin:

Gluteeniton kääretorttu
  • Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  • Valmista ensiksi gluteenittoman kääretortun pohja. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat aineet keskenään. Sitten siivilöi ne ja kääntele taikinaan. Sekoita taikina käännellen tasaiseksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja sivele kevyesti tasaiseksi.
  • Paista kääretorttupohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  • Kumoa valmis kääretorttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota varovasti päällimmäinen leivinpaperi. Anna pohjan jäähtyä.
Raparperikompotti
  • Valmista raparperikompotti. Pese ja kuori tarvittaessa paksummat raparperit ja leikkaa paloiksi.
  • Laita kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Siirrä sivuun jäähtymään.
Täyte ja koristelu
  • Vaahdota vispikerma. Lisää sokeri ja vaniljarahka kermavaahtoon.
  • Pilko hieman yli puolet mansikoista pieniksi paloiksi ja siivuta loput koristeeksi.
  • Kokoa gluteeniton kääretorttu levittämällä pohjalle jäähtynyttä raparperikompottia. Raparperikompotin päälle lisää kerros rahkakermaa (hieman yli puolet koko määrästä). Levitä mansikkapalaset tasaisesti vielä rahkakermakerroksen päälle. Lopuksi rullaa kääretorttu tiukaksi rullaksi ja leikkaa päät siisteiksi.
  • Laita loput rahkakermasta pursotuspussiin ja pursota koristekuviot kääretortun päälle. Viimeistele gluteeniton kääretorttu mansikkaviipaleilla ja syötävillä kukilla.
  • Kääretortun on hyvä antaa vetäytyä jääkapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Raparperikompotin tilalla voit käyttää myös valmista raparperihilloa tai muuta haluamaasi hilloa (n. 2–3 dl).

Ainekset

Kääretorttupohja
Kananmunia
4
Sokeria
1¼ dl
Perunajauhoja
1½ dl
Leivinjauhe
½ tl
Ripaus suolaa
Raparperikompotti
Raparperia (n. 400 g)
5 dl
Sokeria
1 dl
Vaniljajauhetta
½ tl
2 rkl
Täyte ja koristelu
2 dl
Sokeria
1 rkl
1 prk
Mansikoita
250 g
Syötäviä kukkia (esim. orvokkeja)
Lisää herkullisia ideoita
Kääretorttu
30 minuuttia
Kääretorttu
(17)
Gluteeniton juustokakku
1 tunti 15 minuuttia
Gluteeniton juustokakku
(78)