Mustikkajuustokakku

Mustikkajuustokakku

60+ min
Mustikkajuustokakku on valloittava kesäinen jälkiruoka. Tässä reseptissä mustikkajuustokakku saa makua vaniljarahkasta ja valkosuklaasta. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/mustikkajuustokakku/

Tee näin:

Mustikkajuustokakku
  • Valmista ensiksi mustikkajuustokakun pohja. Pingota leivinpaperi 16 cm halkaisijan kokoisen kakkuvuoan pohjalle. Sipaise vuoan reunoille hieman voita ja vuoraa ne leivinpaperilla.
  • Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sulata voi. Sekoita keksimuru ja voisula yhteen ja painele seos leivinpaperilla vuoratun kakkuvuoan pohjalle. Aseta vuoka jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista.
  • Aseta siivilä kulhon päälle ja murskaa mustikoita siivilässä niin, että saat kulhon pohjalle reilusti mustikkamehua. Jos käytät pakastemustikoita, mustikat kannattaa jättää sulamaan siivilään, sillä niistä irtoaa enemmän nestettä. Soseuta lopuksi mustikat. Mustikkamehua tullaan käyttämään liivatelehtien sulatukseen, joten älä heitä sitä pois.
  • Laita seuraavaksi liivatelehdet likoamaan kylmään veteen viideksi minuutiksi. Kumoa kaksi purkkia vaniljarahkaa ja soseutetut mustikat toiseen kulhoon. Laita myös valkosuklaa sulamaan kuumaan vesihauteeseen tai miedolla lämmöllä mikroon.
  • Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, siirrä 1 rkl mustikkamehua pieneen kattilaan, ja kuumenna mehu kiehuvaksi. Purista liivatelehdet kuivaksi ja lisää ne kiehuvan mustikkamehun joukkoon, jatkuvasti sekoittaen. Kun kaikki liivatelehdet ovat sulaneet, kaada seos vanilja-mustikkarahkan joukkoon nopeasti sekoittaen. Lisää joukkoon myös sulanut valkosuklaa ja sekoita hyvin. Tämä vaihe kannattaa tehdä sähkövatkaimella, ettei paakkuja pääse muodostumaan. Lisää joukkoon myös kolmas purkki vaniljarahkaa.
  • Vaahdota lopuksi kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja kääntele täytteen joukkoon. Kaada täyte keksipohjan päälle.
  • Laita mustikkajuustokakku jääkaappiin ja anna hyytyä vähintään 6 tuntia.
  • Irrota mustikkajuustokakku varovasti vuoasta. Koristele kakku mustikoilla ja mustikanlehdillä ja tarjoile mustikkajuustokakku.
Valmis!
Lisää ideoita

Maistuisiko sittenkin klassinen mustikkapiirakka? Täältä löydät reseptin, jolla onnistut!

Ainekset

Kakkupohja
Kaurakeksejä
150 g
80 g
Täyte
3 prk
2 dl
Mustikkasosetta (n. 250 g mustikoita)
1 dl
Liivatelehtiä
4
Valkosuklaa
150 g
Koristelu
Mustikkat ja mustikanlehtiä
Lisää herkullisia ideoita