Mansikka-raparperijuustokakku

Mansikka-raparperijuustokakku

60+ min
Mansikka-raparperijuustokakku kruunaa kesäisen iltapäivän! Raparperi, tuorejuusto ja vanilja sopivat täydellisesti yhteen. Kokeile raikasta juustokakkua!
https://www.arla.fi/reseptit/mansikka-raparperijuustokakku/

Tee näin:

Mansikka-raparperijuustokakku
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Aloita mansikka-raparperijuustokakku kakkupohjan valmistamisesta. Murskaa keksit muruksi monitoimikoneessa. Sekoita keksit voin ja kardemumman kanssa.
  • Painele taikina kakkuvuokaan, jossa on irrotettava reuna (halkaisija n. 24 cm). Paista kakkupohja uunin keskitasolla noin 8 minuuttia.
  • Jatka juustokakun täytteen valmistuksella. Halkaise mansikat ja viipaloi raparperi.
  • Sekoita mansikat, raparperi ja sokeri kattilassa. Hauduta noin 20 minuuttia kiinteäksi soseeksi. Anna jäähtyä.
  • Sekoita tuorejuusto, sokeri, kananmunat, munankeltuaiset ja vaniljapulveri tasaiseksi taikinaksi. Lisää kylmä sose taikinaan ja pyöräytä taikina ympäri. Napsauta täyte kakkupohjan päälle kakkuvuokaan.
  • Paista mansikka-raparperijuustokakku uunin alaosassa noin 15 minuuttia.
  • Sammuta uuni ja anna juustokakun seistä uunissa vielä 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä.
  • Koristele lopuksi mansikka-raparperijuustokakku. Jaa mansikat kahtia ja levitä juustokakun päälle nätisti ja viimeistele sitruunamelissan lehdillä.
Valmis!
Vinkki

Leikkaa veitsellä juustokakun reunan ympäriltä heti, kun se tulee uunista, jotta vältyt halkeamilta.

Ainekset

Kakkupohja
Digestive-keksejä
15
75 g
Kardemummaa
1 tl
Täyte
Mansikoita
100 g
Raparperia
300 g
Sokeria
2 dl
Maustamatonta tuorejuustoa
500 g
Sokeria
1 dl
Kananmunia
3
Munankeltuaista
3
Vaniljajauhetta
1 tl
Koristeluun
Mansikoita
1 l
Sitruunamelissaa
½ ruukku
Tomusokeri
Lisää herkullisia ideoita
Raparperikakku
60+ min
Raparperikakku
(10)
Raparpericrumble
45 minuuttia
Raparpericrumble
(2)