Mansikkainen juustokakku

Mansikkainen juustokakku

Herkullinen mansikkainen juustokakku tai tutummin mansikkajuustokakku kruunaa juhlien jälkiruokapöydän. Mansikkaista juustokakkua voi myös tehdä muuten vain, sillä sen resepti on helppo! Tätä kannattaa kokeilla.
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkainen-juustokakku/

Tee näin:

Mansikkainen juustokakku
  • Vuoraa leivinpaperin pala renkaan ja jousivuoan pohjan väliin ja kiinnitä se (halkaisija noin 22 cm).
  • Sekoita voi ja murskatut keksit hyvin keskenään ja laita se pannulle.
  • Painele hyvin tasaiseksi pohjaksi.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
  • Ripottele mansikat sokerilla.
  • Sekoita tuorejuusto noin 50 ml:aan smetanaa sen pehmentämiseksi ja vatkaa loput smetanasta kevyeksi vaahdoksi.
  • Sekoita mansikat, tuorejuusto ja kermavaahto keskenään.
  • Poista gelatiinilevyt vedestä (siihen tarttuneen veden kanssa).
  • Sulata se kulhossa vesihauteessa.
  • Jäähdytä liivatelehdet sitruunamehun kanssa, siivilöi ja sekoita mansikkaseokseen.
  • Levitä mansikkatuorejuusto keksipohjan päälle, peitä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi jähmettymään.
  • Ota juustokakku pois jousimuotista, aseta se lautaselle ja koristele mansikoilla.
Valmis!
Vinkki

Maun voimakkuus on olennaisen tärkeää tässä mansikkajuustokakussa. Parhaan lopputuloksen saat käyttämällä kypsiä mansikoita, jotka antavat makeamman ja hedelmäisemmän maun. Voit käyttää myös pakastemansikoita, jos mansikkasesonki ei ole vielä päällä, mutta muista ottaa huomioon ylimääräinen neste. Tuorejuusto on avain kermaiseen ja sileään täytteeseen. Ota se jääkaapista noin tunti ennen täytteen valmistamista, jotta se pehmenee huoneenlämpöiseksi. Näin se sekoittuu muiden ainesosien kanssa, jolloin juustokakkuun ei jää kokkareita. Toinen tapa välttää kokkareet on siivilöidä kerma. Voit tarkistaa, onko mansikkajuustokakku jähmettynyt, kun katsot, että sen pinta on kiiltävä ja kiinteän tuntuinen. Jos kakku tuntuu vielä horjuvaa, jätä se pidemmäksi aikaa jääkaappiin tai siirrä se pakastimeen noin 30 minuutiksi ennen kakun leikkaamista. Älä pakasta sitä pidempään, tai juustokakku menettää kermaisen rakenteensa juuri ennen tarjoilua.

Mansikkainen juustokakku Q&A

Mansikkaiseen juustokakun pohjaan käytetään kaurakeksejä. Lue lisää alta!

Mikä on mansikkainen juustokakku?
Paistamaton mansikkajuustokakku on makea jälkiruoka, jossa on paksu, kermainen kerros, joka on yleensä valmistettu tuorejuustosta, sokerista, kermaviilistä ja liivatteesta ja jossa mansikat tuovat makua. Täyte asetetaan tyypillisesti kekseistä tai kekseistä valmistetun pohjan päälle. Mansikat ovat näyttelyn tähti, ja ne tuovat makean ja tuoreen mehukkaan täytteen makean ja kermaisen kermajuuston joukkoon.
Miten mansikkainen juustokakku valmistetaan?
Tämän herkullisen hedelmäisen mansikkajuustokakun valmistaminen aloitetaan kakun keksipohjasta painamalla keksi- ja voiseos tiukasti jousivuokaan. Sekoita sitten mansikkatuorejuustotäytteen ainekset ja muista liottaa liivatelehdet ja sulattaa ne ennen kuin sekoitat ne sitruunamehuun ja sekoitat varovasti tuorejuustotäytteeseen. Levitä mansikkatuorejuustoa keksipohjan päälle, peitä kakku ja laita se jääkaappiin vähintään 4 tunniksi. Ota juustokakku tarjoilua varten pois jousivuoasta ja koristele se neljään osaan leikatuilla tuoreilla mansikoilla.
Voiko mansikkaisen juustokakun pakastaa?
Kyllä, mansikkajuustokakun voi ehdottomasti pakastaa kokonaisena tai viipaleiksi leikattuna. Tarvitset vain kelmua ja foliota. Kääri jokainen juustokakun pala tiukasti kelmuun. Jos pakastat koko kakun, aseta se lautaselle, ennen kuin käärit sen kelmuun. Kun kaikki on peitetty kelmulla, kääri kakku tiiviisti folioon ja pakasta 1-2 kuukauden ajan.
Voiko mansikkaisen juustokakun valmistaa edellisenä iltana?
Haluatko tietää, mikä mansikkajuustokakussa on parasta? Sen voi tehdä etukäteen, joten voit säästää aikaa. Voit säilyttää juustokakkua jääkaapissa jopa 2 päivää; varmista, että kakku peitetään ennen jääkaappiin laittamista. Tai voit tehdä juustokakun viikkoja etukäteen ja pakastaa sen kokonaisena tai yksittäisinä viipaleina. Kun olet valmis nauttimaan palan herkullista mansikkajuustokakkua, sulata koko kakku tai yksittäiset palat jääkaapissa yön yli.

Ainekset

Keksipohja
100 g
Kaurakeksejä
200 g
Mansikkainen juustokakkutäyte
Liivatelehtiä
3
Mansikoita
400 g
Sokeria
1 dl
Tuorejuustoa
200 g
3 dl
Sitruunamehua
½ dl
Koristeluun
Mansikoita
100 g
Lisää herkullisia ideoita
Sitrus-juustokakku
9 tuntia 10 minuuttia
Sitrus-juustokakku
(59)
Kesäinen juustokakku
25 minuuttia
Kesäinen juustokakku
(21)

Makea ja kaunis mansikkainen juustokakku kruunaa jälkiruokapöydän

Tästä makeasta ja kermaisesta juustokakusta, joka pursuaa hedelmäistä mansikan makua, tulee pian yksi suosikkijälkiruoistasi. Se ei ole vain herkullinen, vaan se on myös erittäin miellyttävä ja tyydyttää varmasti kaikki sokerihimot. Se on yhtä kaunis kuin helppo, joten sinun ei tarvitse pelätä monimutkaista reseptiä. Mansikkajuustokakkureseptimme ja muutaman yksinkertaisen ainesosan avulla olet vain parin askeleen päässä tämän raikkaan ja makean suussa sulavan jälkiruoan nauttimisesta.

Juustokakku, jossa on tuore mansikkatäyte

Tarvitsetko täydellisen jälkiruoan erikoistilaisuuteen? Tuoreet mansikat ovat jokaisen jälkiruokapöydän showstopper, joten tämä kermainen kotitekoinen juustokakku tuoreella mansikkatäytteellä on juuri sitä, mitä etsit; siitä on tehty jälkiruokaunelmia - täyteläinen, maukas juustokakku, joka pursuaa kirkkaanpunaisia, makeita ja mehukkaita mansikoita. Tuorejuuston pehmeä ja kermainen rakenne ja keksipohjan rapeus tekevät jokaisesta suupalasta suussa sulavan hyvän. Et pysty vastustamaan toista viipaletta.

Tutustu helppoon mansikkajuustokakkuun, jota ei tarvitse niin ikään leipoa ja paistaa

Herkullinen mansikkajuustokakkureseptimme on helppo ja yksinkertainen, mutta mikä tärkeintä, siihen ei liity leivontaa, joten se on täydellinen resepti, jos et ole ennen tehnyt juustokakkua tai jos haluat jälkiruoan, jonka voit vain laittaa sivuun, kunnes olet valmis nauttimaan siitä. Toisin kuin leivottu juustokakku, leivoton versio ei sisällä kananmunia, ja sen on jäähdytettävä jääkaapissa, jotta tuorejuustotäyte jähmettyisi. Tämän paistamattoman mansikkajuustokakun koostumus on pehmeämpi ja melkein vaahtomaisempi kuin paistetun juustokakun, mikä tekee siitä kevyemmän ja sopii täydellisesti tuoreen mansikan makuun.

Nauti pehmeän tuorejuuston ja tuoreiden marjojen yhdistelmästä

Mansikoiden ja tuorejuuston klassinen yhdistelmä on upea, dekadentti ja maukas jälkiruokaherkku. Hedelmäiset ja makeat mansikat sekoittuvat kirpeään, hapokkaaseen ja pehmeään tuorejuuston makuun ja antavat juustokakulle herkän ja virkistävän maun. Et voi vastustaa tätä mansikkajuustokakkua, joka pursuaa tuoreita marjoja ja tyylikästä charmia.

Jos rakastat tätä juustokakkua mansikoiden kanssa, voit myös kokeilla tuoreilla hedelmillä ja marjoilla koristeltua vaniljajuustokakkua, joka on toinen herkullinen versio paistamattomasta juustokakusta. Jos haluat muita pehmeitä ja kermaisia jälkiruokia, tutustu crème brûlée- tai pavlovareseptiimme.

Käytä suosikkimarjoja ja kokeile makuja

Mansikkajuustokakku on täydellinen jälkiruoka, jota voi nauttia ympäri vuoden; itse asiassa juustokakku ylipäätään. Jos mansikat eivät ole sesongissa tai sinulla ei ole mansikoita käsillä, kokeile eri makuja ja muita marjoja. Lisää tuorejuustotäytteeseen mustikoita mansikan sijasta ja ehkä hieman vaniljaa lisämakeutta antamaan. soseuta mustikat ennen kuin taittelet ne täytteeseen, jotta saat makunsa ja kauniin värinsä parhaiten esiin. Kaikki haluavat palan tästä taivaallisesta violetista herkusta.

Voit myös korvata mansikat eksoottisilla hedelmillä, kuten mangolla ja ananaksella, kokeillaksesi erilaisia makuyhdistelmiä - varmista vain, että täytteeseen ei jää liikaa nestettä tai että käytät hieman enemmän liivatetta, jotta se jähmettyy.