Crème brulée

Crème brulée

Crème brulée eli paahtovanukas on ihana ranskalainen jälkiruoka, joka kypsennetään vesihauteessa uunissa. Tarjoile crème brulée jälkiruokana hienoilla illallisilla!

Tee näin:

Crème brulée
  • Aloita crème bruléen valmistus sekoittamalla munankeltuaiset, sokeri ja puolikkaan vaniljatangon siemenet yhdessä kulhossa. Lisää sitten kerma ja maito munasekoitukseen.
  • Siivilöi seos ja jaa se 4 uuninkestävään kulhoon (noin 2 dl).
  • Laita annoskulhot syvälle uunipannulle ja kaada pannulle niin paljon vettä että se ulottuu kulhojen puoleenväliin. Siirrä pannu uuniin ja paista paahtovanukkaita 125 asteeseessa uunin alaosassa noin 45 minuutin ajan. Vanukkaat ovat valmiita kun ne ovat ne ovat hyytyneet (mutta eivät ole vielä kovia).
  • Laita crème bruléet jääkaappiin vähintään 3 tunniksi - peittämättä niitä.
  • Viimeistele crème brulée poltetulla sokerilla. Ripottele ruokosokeri vuokien päälle ja ruskista uunin yläosassa grillivastuksella 2-3 minuuttia uunin luukku hieman avoinna tai paahda pinta nopeasti kaasupolttimella.
  • Tarjoile crème brulée heti.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Jos käytössäsi on kaasupoltin, voit tehdä paahtovanukkaisiin rapean pinnan myös sen avulla.

Ainekset

Crème brulée
Kananmunan keltuaisia
4
Sokeria
1 dl
Vaniljatanko
½
2½ dl
1 dl
Ruokosokeria
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita