Lakritsi creme brulée

Lakritsi creme brulée

Klassinen ranskalainen creme brulée -jälkiruoka saa herkullisen lisän lakritsista. Jos haluat, tarjoile creme bruleet tuoreen sitrushedelmäsalaatin kera.
https://www.arla.fi/reseptit/lakritsi-creme-brulee/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 100 °C. Voitele 4 uuninkestävää annosvuokaa huolellisesti voilla. Sekoita kuohukerma, maito, sokeri ja lakritsijauhe kattilassa. Kuumenna seosta, ei tarvitse kiehauttaa. Vatkaa keltuaiset kevyesti ja sekoita ne lämpimään kerma-maitoseokseen. Kaada taikina muotteihin. Paista vesihauteessa uunin keskiosassa 50-60 minuuttia, kunnes täyte on juuri ja juuri jähmettynyt. Ota vuoat pois uunista ja anna jäähtyä täysin. Sekoita fariinisokeri ja sokeri, ja ripottele bruleiden päälle. Ruskista bruleiden pinta kaasupolttimella tai gratinoi uunin yläosassa 250°C grillivastuksella, kunnes ne ovat kultaisenvärisiä.
Valmis!

Ainekset

3 dl
1½ dl
Sokeria
1 dl
Lakritsijauhetta
1 rkl
Kananmunan keltuaisia
6
Karamellisointi
Fariinisokeria
2 rkl
Sokeria
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita