Creme brulee ja mansikkasurvosta

Creme brulee ja mansikkasurvosta

Tämä creme brulee valmistuu todella helposti ja näppärästi. Tarjoile bruleen kanssa tuoreita mansikoita!

Tee näin:

  • Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kaavi sen siemenet ja laita ne kulhoon kaikkien muiden ainesten paitsi raakasokerin kanssa. Anna seistä katettuna jääkaapissa vähintään 1 tunti, mutta mieluiten yön yli. Kuumenna uuni 100 °C. Siivilöi seos ja kaada se annosmuotteihin. Paista uunin keskiosassa 50-60 minuuttia, kunnes ne hyytyvät. Anna jäähtyä. Laita uuni grillivastukselle. Ripottele raakasokeri bruleiden päälle ja gratinoi ne uunin yläosassa, luukun ollessa auki, 1 min tai paahda ne kaasupolttimella. Tarjoile mansikkasurvoksen kera.
Valmis!

Ainekset

Vaniljatanko
½
3 dl
1 dl
Hienosokeria
¾ dl
Munankeltuaista
4
Ruokosokeria
3 rkl
Tarjoiluun
Mansikkahilloa