Kaiserschmarrn eli rapeat pannukakkusuikaleet
  • Arla
  • Reseptit
  • Kaiserschmarrn eli rapeat pannukakkusuikaleet

Kaiserschmarrn eli rapeat pannukakkusuikaleet

1 tunti
Pannukakkujen tai lettujen ei aina tarvitse olla täydellisen pyöreitä. Nämä rapeat pannukakkusuikaleet on helppoja syödä ja ne ovat herkullinen jälkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Rapeat pannukakkusuikaleet sopivat myös erilaisiin juhliin jälkiruokapöytään.

Tee näin:

Kaiserschmarrn eli rapeat pannukakkusuikaleet
  • Kaada piimä kulhoon.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe samaan aikaan.
  • Sekoita joukkoon munankeltuaiset, sokeri ja suola.
  • Vatkaa munanvalkuaiset toisessa kulhossa kuohkeaksi.
  • Sekoita ne varovasti taikinaan.
  • Jaa pannuvoi neljään osaan ja anna yhden annoksen sulaa kullanväriseksi paistinpannulla.
  • Kaada pannukakkutaikinaa noin 2 dl pannulle - sen pitäisi olla yksi iso, paksu pannukakku.
  • Kypsennä pannukakkua keskilämmöllä 2-3 minuuttia, kunnes se on toiselta puolelta kultainen.
  • Käännä pannukakku ja kypsennä sitä noin 1 minuutti toisella puolella.
  • Nosta pannukakku pannulta leikkuulaudalle.
  • Leikkaa se noin 2 cm leveiksi suikaleiksi.
  • Rypytä suikaleet hieman ja aseta ne pieniksi kasoiksi leivinpaperilla päällystetylle pellille - tilaa pitäisi olla noin 20 kasalle.
  • Valmista vielä 3 pannukakkua samalla tavalla.
  • Kuumenna uuni 250 °C:een.
  • Jaa uunissa paistamiseen tarkoitettu voi pieninä paloina pannukakkusuikaleiden päälle, ripottele päälle sokeria ja paista uunin yläosassa noin 10 minuuttia.
Valmis!
Valmistusvinkki

Täydellisen kaiserschmarrnin valmistamisen vieraille, brunssille tai iltapäivän välipalaksi ei tarvitse olla aikaa vievää. Voit valmistaa pannukakkusuikaleet helposti etukäteen. Joko teet pannukakut ohjeen mukaan ja asetat ne leivinpaperille ja annat niiden olla paikoillaan, kunnes olet valmis laittamaan ne uuniin. Jos valmistat pannukakut edellisenä päivänä tai pidempään, säilytä pannukakut kokonaisina jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa ja ota ne pois noin 30 minuuttia ennen kuin olet valmis laittamaan ne uuniin. Noudata sitten ohjeita, jotka koskevat suikaleiden leikkaamista ja valmistelua uunia varten, ja paista ne, kunnes ne ovat kullanruskeita ja karamellisoituneita. Pannukakun kääntäminen voi olla hankalaa, ja tämä hieman paksumpi kaiserschmarrn voi olla haaste myös tavallisen kokoisille lastoille ja vastaaville. On kuitenkin olemassa keino, joka helpottaa sitä ja takaa kokonaiset ja kauniit käännettävät pannukakut. Kun pannukakku on valmis käännettäväksi, aseta suuri lautanen pannun päälle. Kun pidät lautasta pannua vasten, käännä molemmat ja siirrä pannukakku lautaselle kypsennetty puoli ylöspäin. Liu'uta pannukakku takaisin pannulle ja kypsennä myös toinen puoli. Saatat joutua ajamaan lastalla varovasti pannun reunaa pitkin irrottaaksesi pannukakun, ennen kuin käännät sen, riippumatta siitä, kumman menetelmän valitset.

Kaiserschmarrn Q&A

Meinaatko valmistaa herkullisen brunssin viikonloppuna? Tai etsitkö vähän erilaista vaihtoehtoa lettukesteihin? Lue lisää alta!

Miten kaiserschmarrn eli rapeat pannukakkusuikaleet valmistetaan?
Kaiserschmarrnissa on vain muutama lisävaihe verrattuna tavallisiin pannukakkuihin. Valmista pannukakkutaikina, kypsennä siitä paksu, iso pannukakku ja leikkaa se suikaleiksi. Rypytä pannukakkusuikaleet kevyesti, aseta ne leivinpellille ja valmistele ne uuniin sokerin ja pienten voipalojen kera. Paista uunissa kovalla lämmöllä, jotta ne karamellisoituvat mahdollisimman hyvin. Tarjoile kuumana uunista ja nauti sokerin, vastapuristetun sitruunamehun tai lempisiirappisi kanssa.
Voiko kaiserschmarrnia valmistaa etukäteen?
Kaiserschmarrn-pannukakut voi valmistaa etukäteen ja paistaa ne uunissa juuri ennen tarjoilua. Kun olet kypsentänyt ja leikannut pannukakut, jätä ne yksinkertaisesti pellille, jos aiot tarjoilla ne ennen pitkää. Muista muuten säilyttää ne asianmukaisesti, mieluiten rei'itettynä, ilmatiiviissä astiassa, jotta niiden kuohkeus säilyy. Näin Kaiserschmarrn säilyy 1-2 päivää. Jos pannukakkusuikaleet ovat hyvin kylmiä uuniin laitettaessa, saatat joutua paistamaan niitä pidempään kuin suositellut 10 minuuttia.
Voiko kaiserschmarrnia pakastaa?
Kuten useimmat pannukakut, myös nämä itävaltalaiset pannukakut voidaan helposti pakastaa ja lämmittää uudelleen. Kun olet tehnyt pannukakut ja leikannut ne suikaleiksi, anna suikaleiden jäähtyä kokonaan ennen kuin laitat ne ilmatiiviiseen astiaan tai pakastepussiin pakastimeen. Pakastetut Kaiserschmarrnit säilyvät pakastimessa jopa 3 kuukautta. Pannukakkusuikaleet voi laittaa uuniin paistettavaksi suoraan pakastimesta, mutta muista vain varata uuniin enemmän kuin suositeltu 10 minuutin uuniaika niiden alhaisen lämpötilan vuoksi.

Ainekset

Kaiserschmarrn eli rapeat pannukakkusuikaleet
3½ dl
Jauhoja
150 g
Leivinjauhetta
2 tl
Kananmunan keltuaista
2
Ruokosokeria
1 rkl
Suolaa
¼ tl
Kananmunan valkuaista
2
25 g
25 g
Ruokosokeria uunissa paistamista varten
1 rkl
Tarjoiluun
Sokeria
Sitruunamehua
Vaahterasiirappia
Vispikermaa
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakkulauta
40 minuuttia
Pannukakkulauta
(2)
Suolaiset vohvelit
50 minuuttia
Suolaiset vohvelit
(1)

Kaiserschmarrn - makeat ja karamellisoidut pannukakkusuikaleet

Pannukakut, kuten amerikkalaiset pannukakut tai kuohkeat pannukakut, ovat useimpien brunssin perusruokaa. Mutta jos haluat kokeilla jotain uutta tinkimättä makean pannukakun herkullisuudesta, itävaltalainen Kaiserschmarrn-reseptimme voi olla juuri oikea vaihtoehto.

Tässä itävaltalaisessa pannukakkujälkiruoassa on kaikki klassisen pannukakun ylellisyydet, mutta sen makuprofiili on vieläkin monimutkaisempi. Nämä uunissa paistetut maalaismaiset, revityt suikaleet ovat voinen, karamellisoitu ihme. Eksoottiselta kuulostavan nimensä ja houkuttelevan rypytetyn ulkonäkönsä ansiosta Kaiserschmarrn tekee varmasti vaikutuksen ja ilahduttaa ystäviä ja perheenjäseniä.

Jos tämä herkullinen itävaltalainen pannukakkujälkiruoka on innoittanut sinua tutkimaan lisää klassisia itävaltalaisia reseptejä, suosittelemme kokeilemaan myös ihanaa, aitoa omenastruudelia.

Tutustu itävaltalaiseen jälkiruokaan ja sen syviin makuihin

Kaiserschmarrn sopii erinomaisesti aterian makeaksi lopetukseksi tai osaksi suurempaa brunssivalikoimaa. Itävaltalainen pannukakkureseptimme ei kuitenkaan ole pelkästään sokerimakea. Sen makeus on pikemminkin syvä ja monitahoinen, koska se karamellisoituu kaksinkertaisesti kypsennyksen aikana. Se karamellisoidaan ensin pannulla, minkä jälkeen se gratinoidaan uunissa voin ja sokerin kanssa, jotta se todella saa esiin rikkaan, pähkinäisen maun ja kauniin kullanruskean värin, jonka vain karamellisointi voi luoda.

Kaiserschmarrnin tarjoilu vastapuristetun sitruunamehun tai kirpeän siirapin, kuten karpalosiirapin, kanssa piristää pannukakkuruokaa lisäämällä happamuutta ja kirpeyttä, joka kumoaa kahdesti karamellisoitujen, silputtujen pannukakkujen makean ja voisen maun ja tasapainottaa ruokalajia. Kaiserschmarrn-pannukakkusuikaleisiin voi käyttää myös makeampaa siirappia. Tässä itävaltalaisessa pannukakkureseptissä on makujen puolesta kaikki mahdollinen.

Klassinen Kaiserschmarrnia on helppo muunnella

Jos kuohkeat, pannukakkusuikaleet ovat liian makeita, voit lisätä happamuutta itse ruokaan eikä myöhemmin koristeena lisäämällä kuivattuja karpaloita pannukakkutaikinaan. Tätä temppua käytetään myös joissakin vanhemmissa, perinteisissä itävaltalaisissa Kaiserschmarrn-resepteissä. Punaiset marjat antavat kirkkaan, kirpeän maun, joka sopii hyvin yhteen itse pannukakkujen makeuden kanssa. Marjat tuovat myös kauniita väriläiskiä rypytettyjen suikaleiden kullankeltaisen ruskean hyvyyden keskelle.

Kokeile lisätä rommiin liotettuja rusinoita

Joissakin Kaiserschmarrn-resepteissä on karpaloita, mutta alkuperäiset reseptit sisältävät rommiin liotettuja rusinoita. Kun pannukakkutaikinaan lisätään 75-100 grammaa rommirusinoita, pannukakkutaikina saa kypsyyttä, sillä se antaa jokaisessa suupalassa makean alkoholin vaikutuksen ja antaa sille uuden rakenteen. Rommiin liotetut rusinat voi valmistaa itse tai ostaa, mutta ne ovat joka tapauksessa perinteinen ja maukas lisä Kaiserschmarrn-pannukakkusuikaleisiin, ja ne ovat aidosti alkuperäisen itävaltalaisen reseptin mukaisia.