Täydellisen kaiserschmarrnin valmistamisen vieraille, brunssille tai iltapäivän välipalaksi ei tarvitse olla aikaa vievää. Voit valmistaa pannukakkusuikaleet helposti etukäteen. Joko teet pannukakut ohjeen mukaan ja asetat ne leivinpaperille ja annat niiden olla paikoillaan, kunnes olet valmis laittamaan ne uuniin. Jos valmistat pannukakut edellisenä päivänä tai pidempään, säilytä pannukakut kokonaisina jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa ja ota ne pois noin 30 minuuttia ennen kuin olet valmis laittamaan ne uuniin. Noudata sitten ohjeita, jotka koskevat suikaleiden leikkaamista ja valmistelua uunia varten, ja paista ne, kunnes ne ovat kullanruskeita ja karamellisoituneita. Pannukakun kääntäminen voi olla hankalaa, ja tämä hieman paksumpi kaiserschmarrn voi olla haaste myös tavallisen kokoisille lastoille ja vastaaville. On kuitenkin olemassa keino, joka helpottaa sitä ja takaa kokonaiset ja kauniit käännettävät pannukakut. Kun pannukakku on valmis käännettäväksi, aseta suuri lautanen pannun päälle. Kun pidät lautasta pannua vasten, käännä molemmat ja siirrä pannukakku lautaselle kypsennetty puoli ylöspäin. Liu'uta pannukakku takaisin pannulle ja kypsennä myös toinen puoli. Saatat joutua ajamaan lastalla varovasti pannun reunaa pitkin irrottaaksesi pannukakun, ennen kuin käännät sen, riippumatta siitä, kumman menetelmän valitset.
Meinaatko valmistaa herkullisen brunssin viikonloppuna? Tai etsitkö vähän erilaista vaihtoehtoa lettukesteihin? Lue lisää alta!
Arla® AB -piimää
|
3½ dl |
---|---|
Jauhoja
|
150 g |
Leivinjauhetta
|
2 tl |
Kananmunan keltuaista
|
2 |
Ruokosokeria
|
1 rkl |
Suolaa
|
¼ tl |
Kananmunan valkuaista
|
2 |
25 g | |
25 g | |
Ruokosokeria uunissa paistamista varten
|
1 rkl |
Sokeria
|
|
---|---|
Sitruunamehua
|
|
Vaahterasiirappia
|
|
Vispikermaa
|
Pannukakut, kuten amerikkalaiset pannukakut tai kuohkeat pannukakut, ovat useimpien brunssin perusruokaa. Mutta jos haluat kokeilla jotain uutta tinkimättä makean pannukakun herkullisuudesta, itävaltalainen Kaiserschmarrn-reseptimme voi olla juuri oikea vaihtoehto.
Tässä itävaltalaisessa pannukakkujälkiruoassa on kaikki klassisen pannukakun ylellisyydet, mutta sen makuprofiili on vieläkin monimutkaisempi. Nämä uunissa paistetut maalaismaiset, revityt suikaleet ovat voinen, karamellisoitu ihme. Eksoottiselta kuulostavan nimensä ja houkuttelevan rypytetyn ulkonäkönsä ansiosta Kaiserschmarrn tekee varmasti vaikutuksen ja ilahduttaa ystäviä ja perheenjäseniä.
Jos tämä herkullinen itävaltalainen pannukakkujälkiruoka on innoittanut sinua tutkimaan lisää klassisia itävaltalaisia reseptejä, suosittelemme kokeilemaan myös ihanaa, aitoa omenastruudelia.
Kaiserschmarrn sopii erinomaisesti aterian makeaksi lopetukseksi tai osaksi suurempaa brunssivalikoimaa. Itävaltalainen pannukakkureseptimme ei kuitenkaan ole pelkästään sokerimakea. Sen makeus on pikemminkin syvä ja monitahoinen, koska se karamellisoituu kaksinkertaisesti kypsennyksen aikana. Se karamellisoidaan ensin pannulla, minkä jälkeen se gratinoidaan uunissa voin ja sokerin kanssa, jotta se todella saa esiin rikkaan, pähkinäisen maun ja kauniin kullanruskean värin, jonka vain karamellisointi voi luoda.
Kaiserschmarrnin tarjoilu vastapuristetun sitruunamehun tai kirpeän siirapin, kuten karpalosiirapin, kanssa piristää pannukakkuruokaa lisäämällä happamuutta ja kirpeyttä, joka kumoaa kahdesti karamellisoitujen, silputtujen pannukakkujen makean ja voisen maun ja tasapainottaa ruokalajia. Kaiserschmarrn-pannukakkusuikaleisiin voi käyttää myös makeampaa siirappia. Tässä itävaltalaisessa pannukakkureseptissä on makujen puolesta kaikki mahdollinen.
Jos kuohkeat, pannukakkusuikaleet ovat liian makeita, voit lisätä happamuutta itse ruokaan eikä myöhemmin koristeena lisäämällä kuivattuja karpaloita pannukakkutaikinaan. Tätä temppua käytetään myös joissakin vanhemmissa, perinteisissä itävaltalaisissa Kaiserschmarrn-resepteissä. Punaiset marjat antavat kirkkaan, kirpeän maun, joka sopii hyvin yhteen itse pannukakkujen makeuden kanssa. Marjat tuovat myös kauniita väriläiskiä rypytettyjen suikaleiden kullankeltaisen ruskean hyvyyden keskelle.
Joissakin Kaiserschmarrn-resepteissä on karpaloita, mutta alkuperäiset reseptit sisältävät rommiin liotettuja rusinoita. Kun pannukakkutaikinaan lisätään 75-100 grammaa rommirusinoita, pannukakkutaikina saa kypsyyttä, sillä se antaa jokaisessa suupalassa makean alkoholin vaikutuksen ja antaa sille uuden rakenteen. Rommiin liotetut rusinat voi valmistaa itse tai ostaa, mutta ne ovat joka tapauksessa perinteinen ja maukas lisä Kaiserschmarrn-pannukakkusuikaleisiin, ja ne ovat aidosti alkuperäisen itävaltalaisen reseptin mukaisia.