Amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaiset pannukakut

30 minuuttia
Amerikkalaiset pannukakut sopivat erinomaisesti sunnuntaibrunssille ja jälkiruoaksi. Paista pienet, kuohkeat pannukakut tavallisella pannulla, pannukakkupannulla tai blinipannulla ja tarjoile ne kuumina herkullisten täytteiden, kuten mustikoiden, vaahterasiirapin ja voin kanssa. Amerikkalaistyyliset pannukakut on helppo valmistaa ja vielä helpompi nauttia, joten olet ahminut tämän erän hetkessä.
https://www.arla.fi/reseptit/amerikkalaiset-pannukakut/

Tee näin:

Amerikkalaiset pannukakut
  • Sekoita jauhot ja maito sauvasekoittimella, kunnes ne eivät ole kokkareisia.
  • Lisää seokseen rahka, vatkatut kananmunat ja loput ainekset.
  • Lisää pannulle 4 nokare taikinaa, noin ½ dl kutakin.
  • Paista pannukakkuja noin 2 minuuttia kummaltakin puolelta.
  • Tarjoile amerikkalaiset pannukakut vaahterasiirapin, mustikoiden ja voin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Saadaksesi pellillisen perinteistä, ihanan kuohkeaa pannukakkua, kokeile valmistaa maailman paras pannukakku!

Kysymyksiä amerikkalaisista pannukakuista

Helpon amerikkalaisen pannukakkureseptimme avulla voit tarjoilla herkullisen pinon kultaisia pannukakkuja ystävillesi ja perheellesi vain hetkessä. Lue lisää amerikkalaisista pannukakuista ja katso vastaukset joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä makeasta ruoasta.

Mikä on amerikkalainen pannukakku?
Amerikkalainen pannukakku on pyöreä, kuohkea kakku, joka paistetaan pannulla kullankeltaiseksi. Toisin kuin useimmissa eurooppalaisissa pannukakkuresepteissä, perinteisessä amerikkalaisessa pannukakkureseptissä käytetään nostatusainetta, kuten leivinjauhetta, ja näin saadaan aikaan kuohkeampi pannukakku. Yleensä taikina on myös paksumpi, koska siihen lisätään kermaisia maitotuotteita, kuten kvarkkia, Skyria, kreikkalaisperäistä jogurttia tai kirnupiimää, mikä tekee siitä kevyen ja kuohkean. Amerikkalaiset pannukakut tarjoillaan yleensä aamiaisruokana, johon lisätään esimerkiksi voita, siirappia ja marjoja, mutta niitä voidaan nauttia myös jälkiruokana.
Miten tehdä amerikkalaisia pannukakkuja?
Parhaalla amerikkalaisella pannukakkureseptillä klassisen aamiaisruoan valmistaminen on helppoa. Sekoita jauhot ja maito ennen kuin sekoitat joukkoon jogurtin, vatkatut munat ja muut amerikkalaisen pannukakun ainekset. Paista pannukakut kauniin kullanruskeiksi ja tarjoile ne kuumina voin, vaahterasiirapin ja mustikoiden kanssa, sillä ne ovat taivaallinen makuyhdistelmä.
Miten tarjoilla amerikkalaisia pannukakkuja?
Amerikkalaiset pannukakut ovat parhaimmillaan, kun ne ovat vielä kuumia. Ne tarjoillaan usein muutaman pannukakun pinoina, joiden päällä on voita, ja niiden päälle tiputetaan vaahterasiirappia ja tuoreita marjoja. Amerikkalaisten pannukakkujen tarjoilu kuumana takaa, että päällä oleva voi sulaa ja yhdistyy vaahterasiirapin kanssa herkulliseksi pannukakkukastikkeeksi. Jos amerikkalaisia pannukakkuja on jäänyt yli, kokeile paistaa niitä voissa seuraavana päivänä. Näin niistä tulee rapeat, mutta niiden keskusta pysyy pehmeänä.
Kuinka paksua amerikkalaisen pannukakkutaikinan pitäisi olla?
Amerikkalainen pannukakkutaikina on yleensä hieman kokkareista - tosin levännyt taikina on vähemmän kokkareista - ja paksumpaa kuin useimmat eurooppalaiset pannukakkutaikinat. Jos taikinasta on tullut liian juoksevaa, voit korjata tilanteen lisäämällä hieman jauhoja. Liian sakeasta taikinasta taas voi tehdä hieman nestemäisemmän lisäämällä siihen hieman maitoa. Lisää vain vähän jauhoja tai maitoa kerrallaan ja tarkista taikinan koostumus lusikalla.
Voiko amerikkalaisen pannukakkutaikinan tehdä edellisenä iltana?
Täydellisen amerikkalaisen pannukakkureseptimme avulla voit valmistaa taikinan etukäteen ja jättää sen yön yli ilmatiiviiseen astiaan tai suljettuun pursotinpussiin. Vaikka taikinassa oleva leivinjauhe alkaa toimia heti, kun se kohtaa nestettä, se säilyy hyvin, koska se, toisin kuin ruokasooda, aktivoituu uudelleen, kun sitä lämmitetään. Amerikkalainen pannukakkutaikina säilyy jääkaapissa jopa 2 vuorokautta, mutta siitä valmistetut pannukakut voivat olla hieman vähemmän kuohkeita.

Ainekset

Amerikkalaiset pannukakut
Vehnäjauhoja
300 g eli noin 5 dl
3 dl
2 dl
Kananmunia
2
Sokeria
2 rkl
Suolaa
¼ tl
Leivinjauhetta
1½ tl
50 g
Tarjoiluun
Vaahterasiirappia
1 dl
Mustikoita
100 g
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Pannukakku
60+ min
Pannukakku
(40)
Lettutaikina
30 minuuttia
Lettutaikina
(279)
Pannukakkulauta
40 minuuttia
Pannukakkulauta
(2)

Makeat ja kuohkeat amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaistyyliset pannukakut ovat pieniä, kuohkeita ja herkullisia. Klassinen amerikkalainen pannukakkuresepti vaatii perusaineksia, kuten jauhoja, maitoa, kananmunia, sokeria, suolaa, leivinjauhetta ja voita, mutta me olemme lisänneet tähän taikinaan myös kermaista kreikkalaista jogurttia, jotta pannukakkujen rakenne olisi vielä kuohkeampi ja maku täyteläisempi. Tuloksena on amerikkalainen pannukakku, joka on täyteläinen, kostea ja kuohkea ja jossa on paljon luonnollista makeutta.

Jos haluat nauttia lisää herkullisia pannukakkuja eri puolilta maailmaa, suosittelemme tutustumaan ranskalaisten crepes suzetten, japanilaisvaikutteisten pannukakkujen ja itävaltalaisen perinteisen pannukakkujälkiruoan, Kaiserschmarrnin, resepteihin.

Tarjoile voin ja sokerisen vaahterasiirapin kanssa.

Voi, vaahterasiirappi ja mustikat ovat klassisia amerikkalaisia pannukakkujen täytteitä. Tarjoilemalla pannukakut kuumana, voi sulaa ja yhdistyy kauniisti paksun melassimaisen vaahterasiirapin kanssa, jolloin syntyy herkullinen, kultainen kastike, joka on sokerisen makea mutta jossa on ripaus suolaisuutta. Kauniit, tuoreet mustikat tuovat raikkautta, joka piristää sekä amerikkalaisten pannukakkujen että voisekaisen siirappikastikkeen makuja.

Toinen klassikko kevyiden ja kuohkeiden amerikkalaisten pannukakkujen täytteeksi, jota kannattaa kokeilla, on runsas, herkullinen suklaakastike. Tutustu yksinkertaiseen reseptiimme ja tee herkullinen kotitekoinen suklaakastike vain 15 minuutissa.

Kokeile muitakin klassikoita

Perinteisiä amerikkalaisia pannukakkuja on kolmenlaisia: tavallisia, mustikkaisia ja suklaalastuilla tuunattuja. Seuraavassa kerrotaan hieman lisää näistä kahdesta rakastetusta aamiaisklassikon muunnelmasta.

Mustikkaiset amerikkalaiset pannukakut

Amerikkalaisen pannukakun kuohkeassa rakenteessa on hienoa se, että pannukakku nousee niin korkeaksi, että taikinaan voidaan lisätä jotain. Amerikkalaistyylisen pannukakun hedelmäinen versio on klassikko, kun taikinaan lisätään tuoreita tai pakastettuja mustikoita joko koristeena tai sen sijaan. Mustikat lisäävät luonnollista makeutta ja tuovat kultaisiin pannukakkuihin purppuranpunaista väriä.

Suklaalastuilla höystettyjä amerikkalaisia pannukakkuja

Amerikkalaiset pannukakut, joissa on suklaalastuja tai paloja valitsemastasi suklaasta, ovat suorastaan herkullisia. Lämpimänä tarjoiltuna tahmea, kuuma suklaa kirjaimellisesti sulaa suussa ja antaa syvän, makean maun, joka sopii hämmästyttävän hyvin voitaikinapannukakkuihin. Vaikka tätä versiota amerikkalaisista pannukakuista voi tietysti edelleen nauttia aamiaisruokana, niiden tarjoilu jääkylmän kermavaahdon tai kotitekoisen jäätelön kera tekee niistä herkullisen makean herkun, joka ilahduttaa varmasti niin nuoria kuin vanhojakin.

Vinkkejä

Jos sinulla on aikaa, amerikkalaisen pannukakkutaikinan 15-30 minuutin lepo työtasolla ennen paistamista tekee näistä amerikkalaisista pannukakuista kuohkeita kuin mikä tahansa. Tämä lepoaika antaa taikinassa olevalle nesteelle aikaa vapauttaa tärkkelystä ja proteiinia jauhoista. Nämä sekä leivinjauhe saavat seoksen nousemaan kypsennyksen aikana ja antavat näin amerikkalaisille pannukakuille niiden kevyen rakenteen. Kun taikina ehtii levätä, myös leivinjauhe ehtii jakautua tasaisesti taikinaan, jolloin pannukakut kohoavat tasaisesti. Jos sinulla on aikaa vain 5-10 minuuttia, anna taikinan levätä vähän aikaa joka tapauksessa, sillä se auttaa paljon.