Saadaksesi pellillisen perinteistä, ihanan kuohkeaa pannukakkua, kokeile valmistaa maailman paras pannukakku!
Helpon amerikkalaisen pannukakkureseptimme avulla voit tarjoilla herkullisen pinon kultaisia pannukakkuja ystävillesi ja perheellesi vain hetkessä. Lue lisää amerikkalaisista pannukakuista ja katso vastaukset joihinkin usein kysyttyihin kysymyksiin tästä makeasta ruoasta.
Vehnäjauhoja
|
300 g eli noin 5 dl |
---|---|
3 dl | |
2 dl | |
Kananmunia
|
2 |
Sokeria
|
2 rkl |
Suolaa
|
¼ tl |
Leivinjauhetta
|
1½ tl |
50 g |
Vaahterasiirappia
|
1 dl |
---|---|
Mustikoita
|
100 g |
50 g |
Amerikkalaistyyliset pannukakut ovat pieniä, kuohkeita ja herkullisia. Klassinen amerikkalainen pannukakkuresepti vaatii perusaineksia, kuten jauhoja, maitoa, kananmunia, sokeria, suolaa, leivinjauhetta ja voita, mutta me olemme lisänneet tähän taikinaan myös kermaista kreikkalaista jogurttia, jotta pannukakkujen rakenne olisi vielä kuohkeampi ja maku täyteläisempi. Tuloksena on amerikkalainen pannukakku, joka on täyteläinen, kostea ja kuohkea ja jossa on paljon luonnollista makeutta.
Jos haluat nauttia lisää herkullisia pannukakkuja eri puolilta maailmaa, suosittelemme tutustumaan ranskalaisten crepes suzetten, japanilaisvaikutteisten pannukakkujen ja itävaltalaisen perinteisen pannukakkujälkiruoan, Kaiserschmarrnin, resepteihin.
Voi, vaahterasiirappi ja mustikat ovat klassisia amerikkalaisia pannukakkujen täytteitä. Tarjoilemalla pannukakut kuumana, voi sulaa ja yhdistyy kauniisti paksun melassimaisen vaahterasiirapin kanssa, jolloin syntyy herkullinen, kultainen kastike, joka on sokerisen makea mutta jossa on ripaus suolaisuutta. Kauniit, tuoreet mustikat tuovat raikkautta, joka piristää sekä amerikkalaisten pannukakkujen että voisekaisen siirappikastikkeen makuja.
Toinen klassikko kevyiden ja kuohkeiden amerikkalaisten pannukakkujen täytteeksi, jota kannattaa kokeilla, on runsas, herkullinen suklaakastike. Tutustu yksinkertaiseen reseptiimme ja tee herkullinen kotitekoinen suklaakastike vain 15 minuutissa.
Perinteisiä amerikkalaisia pannukakkuja on kolmenlaisia: tavallisia, mustikkaisia ja suklaalastuilla tuunattuja. Seuraavassa kerrotaan hieman lisää näistä kahdesta rakastetusta aamiaisklassikon muunnelmasta.
Amerikkalaisen pannukakun kuohkeassa rakenteessa on hienoa se, että pannukakku nousee niin korkeaksi, että taikinaan voidaan lisätä jotain. Amerikkalaistyylisen pannukakun hedelmäinen versio on klassikko, kun taikinaan lisätään tuoreita tai pakastettuja mustikoita joko koristeena tai sen sijaan. Mustikat lisäävät luonnollista makeutta ja tuovat kultaisiin pannukakkuihin purppuranpunaista väriä.
Amerikkalaiset pannukakut, joissa on suklaalastuja tai paloja valitsemastasi suklaasta, ovat suorastaan herkullisia. Lämpimänä tarjoiltuna tahmea, kuuma suklaa kirjaimellisesti sulaa suussa ja antaa syvän, makean maun, joka sopii hämmästyttävän hyvin voitaikinapannukakkuihin. Vaikka tätä versiota amerikkalaisista pannukakuista voi tietysti edelleen nauttia aamiaisruokana, niiden tarjoilu jääkylmän kermavaahdon tai kotitekoisen jäätelön kera tekee niistä herkullisen makean herkun, joka ilahduttaa varmasti niin nuoria kuin vanhojakin.
Jos sinulla on aikaa, amerikkalaisen pannukakkutaikinan 15-30 minuutin lepo työtasolla ennen paistamista tekee näistä amerikkalaisista pannukakuista kuohkeita kuin mikä tahansa. Tämä lepoaika antaa taikinassa olevalle nesteelle aikaa vapauttaa tärkkelystä ja proteiinia jauhoista. Nämä sekä leivinjauhe saavat seoksen nousemaan kypsennyksen aikana ja antavat näin amerikkalaisille pannukakuille niiden kevyen rakenteen. Kun taikina ehtii levätä, myös leivinjauhe ehtii jakautua tasaisesti taikinaan, jolloin pannukakut kohoavat tasaisesti. Jos sinulla on aikaa vain 5-10 minuuttia, anna taikinan levätä vähän aikaa joka tapauksessa, sillä se auttaa paljon.