Kahvi creme brulee

Kahvi creme brulee

Crème brûlée on klassinen ja rakastettu jälkiruoka. Tässä mieto kahvipapujen maku, joka saadaan keittämällä papuja maidossa ja kermassa.
https://www.arla.fi/reseptit/kahvi-creme-brulee/

Tee näin:

  • Kiehauta maito, kerma, sokeri ja kahvipavut. Anna seistä noin 30 minuuttia. Sekoita keltuaiset ja anna seistä vielä 20 minuuttia. Kuumenna uuni 150 °C:een. Siivilöi ja kaada seos 6 uuninkestävään annosmuottiin. Paista vesihauteessa uunin alaosassa noin 1 tunnin ajan. Anna jäähtyä jääkaapissa. Ripottele ohut kerros raakasokeria ja karamellisoi sokeri polttimella tai uunin yläosassa grillivastuksella luukku auki.
Valmis!

Ainekset

2½ dl
2½ dl
Hienosokeria
1¼ dl
Kahvipapuja
3 rkl
Munankeltuaista
5
Ruokosokeria
6 tl