Vaniljainen juustokakku

Vaniljainen juustokakku

Vaniljainen juustokakku maistuu varmasti koko porukalle lapsesta vaariin. Koristele juustokakku marjoilla niin saat jälkiruokapöytään lisää väriä!
https://www.arla.fi/reseptit/vaniljainen-juustokakku/

Tee näin:

Pohja
  • Sulata voi.
  • Sekoita hyvin keksien kanssa.
  • Aseta leivinpaperin pala jousivuoan (halkaisijaltaan noin 22 cm) pohjan ja yläosan väliin.
  • Vuoraa sivut muovisella kakkukauluksella.
  • Levitä keksikuorruteseos jousivuokaan.
  • Painele se alaspäin sekä noin 5 cm ylöspäin jousivuoan reunasta.
  • Laita peitetty keksikuori jääkaappiin.
Täyte
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
  • Kaavi vaniljan siemenet pois ja sekoita ne hieman sokerin kanssa.
  • Vatkaa vanilja, sokeri, kerma ja sitruunankuori kevyeksi vaahdoksi.
  • Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi creme fraichen kanssa ja sekoita se vaniljakermaseokseen.
  • Kuumenna sitruunamehu.
  • Ota liivatelehdet pois ja sulata ne lämpimässä sitruunamehussa.
  • Jäähdytä liivateseos pienen osan täyteseoksesta kanssa ja sekoita se lopun täytteen joukkoon.
  • Kaada täyte keksivuokaan jousikakkuvuokaan.
  • Laita kakku jääkaappiin seuraavaan päivään asti.
Koristelu
  • Ota kakku pois jousitetun kakkumuotista, poista muovinen kakkukaulus ja aseta se kakkutelineeseen.
  • Koristele marjoilla ja sitruunamelissalla juuri ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Vaniljajuustokakun tekeminen ilman leivonta-aikaa vie aikaa, mutta täydellisyyttä ei voi kiirehtiä. Paras tapa varmistaa, että juusto jähmettyy kunnolla ja saa kermaisen, tiiviin koostumuksen, on antaa sen olla jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Jos sinulla on aikaa, on ihanteellista jättää se yön yli. Vaniljajuustokakun asettaminen pakastimeen on hieman hankalaa, sillä se voi jäädyttää sen sijaan, että se todella jähmettyisi. Tämä saattaa muuttaa täytteen rakennetta ja tehdä siitä hieman rakeisen. Jos kuitenkin haluat pakastaa vaniljajuustokakun, varmista, että se on jähmettynyt suurimmaksi osaksi jääkaapissa, ennen kuin siirrät sen pakastimeen, jossa se saa olla korkeintaan 30 minuuttia. Kun vaniljajuustokakku on jähmettynyt kunnolla, se tuntuu kiinteältä ja sen pinnan pitäisi olla kiiltävä.

Vaniljainen juustokakku Q&A

Vaniljainen juustokakku maistuu varmasti kaikille. Lue lisää alta!

Mitä on vaniljainen juustokakku?
Vaniljajuustokakku on juustokakku, jossa on vaniljanmakuinen tuorejuustotäyte. Jos käytät tuoreen vaniljatangon siemeniä vaniljatahnan sijaan, on helpompi kokeilla trooppisen mausteen makuprofiilia. Kokeile käyttää Bourbon-, meksikolaista tai tahitilaista vaniljaa löytääksesi itsellesi parhaan vaniljajuustokakun maun.
Miten vaniljainen juustokakku tehdään tuorejuustosta?
Voit olla varma, että kauniin tuorejuustokakun valmistaminen ilman leivontaan liittyviä leivoksia on melko helppoa. Aloita valmistelemalla kuori, jotta se ehtii jäähtyä, jähmettyä ja kovettua hieman ennen kuin kaadat siihen vanilja- ja sitruunatäytteen, joka on valmistettu sekä tuorejuustosta, kaksinkertaisesta kermasta että crème fraichesta ja joka antaa makeaan vaniljajuustokakkuun kermaisen, maukkaan ja raikkaan maun. Anna vaniljajuustokakun jähmettyä reilusti, ennen kuin koristelet sen tuoreilla marjoilla ja yrteillä ja tarjoilet sen kakkulautasella.
Miten tuorejuusto pehmennetään juustokakkua varten?
Tuorejuuston ja smetanan sekoittaminen tasaiseksi täytteeksi ilman tuorejuustoklönttejä on helpointa, jos juusto ei ole jääkylmää ja kovaa. Ota tuorejuusto pois jääkaapista 30-60 minuuttia ennen kuin tarvitset sitä ja anna sen olla työtasolla, jotta se pehmenee ja nojaa huoneenlämpöön. Jos otat sen pakkauksesta ja leikkaat sen pieniksi kuutioiksi lautaselle, tämä aika lyhenee entisestään.
Voiko vaniljaista juustokakkua pakastaa?
Juustokakku voidaan pakastaa joko viipaleina tai kokonaisena, ja mitä tuoreempaa se on pakastettaessa, sitä parempaa sulatetusta kakusta tulee. Kun kakku on jähmettynyt, kääri se kelmuun ja alumiinifolioon (vaihtoehtoisesti kelmuun ja ilmatiiviiseen astiaan) ennen pakastimeen laittamista. Pakastimessa vaniljajuustokakku säilyy jopa 1 kuukausi. Kun olet valmis herkuttelemaan kakulla, anna sen sulaa 2-4 tuntia työtasolla tai yön yli jääkaapissa ennen koristelua ja tarjoilua. Jos sinulla on kiire, voit laittaa vaniljajuustokakkuviipaleet mikroaaltouuniin 30 sekunnin ajaksi.

Ainekset

Pohja
150 g
Digestive-keksejä
300 g
Täyte
Liivatelehtiä
4
Vaniljatangon siemenet
1
Sokeria
125 g
Tuorejuustoa
200 g
2 dl
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
2 dl
Sitruunankuorta raastettuna
1 rkl
Sitruunamehua
2 rkl
Koristeluun
Marjat
Sitruunamelissan lehtiä
Lisää herkullisia ideoita
Sitrus-juustokakku
60+ min
Sitrus-juustokakku
(59)

Helppo vaniljainen juustokakku, jota ei tarvitse leipoa

Tämä ihana leivontaan soveltuva vaniljajuustokakku, jossa on tuorejuustoa, maistuu aivan uskomattomalta. Sen täyte on kermainen ja tiivis olematta raskas, ja vaniljalla ja sitruunalla maustettu ihme on herkullisen dekadentti. Tuorejuustotäytteen täyteläisyys sopii loistavasti yhteen marjojen ja yrttien kanssa, ja voisen, kultaisen keksikuoren rapeus viimeistelee elämyksen. Yksinkertainen vaniljajuustokakkureseptimme on helppo noudattaa, ja koska voit valmistaa sen etukäteen, sen tarjoilu ystäville ja perheelle on vaivatonta.

Jos tämä vaniljajuustokakkuresepti on saanut sinut innokkaaksi kokeilemaan muitakin sen kaltaisia jälkiruokia, käy katsomassa leivontaan soveltuvaa mansikkajuustokakkua.

Nauti herkullisesta vanilja- ja sitruunatäytteestä

Vanilja on yksi suosituimmista jälkiruokien mausteista syystä - se on aromaattinen, makea ja hienovarainen maku, jossa on kukkaisia vivahteita ja joka sopii erinomaisesti jälkiruokien ja leivonnaisten luonnollisen makeuden korostamiseen. Täytteessä trooppista vanilja-maustetta täydentävät kirpeät sitrushedelmät. Sitruunankuori ja -mehu tuovat raikkautta tiiviiseen, kermaiseen ja luonnollisen makeaan täytteeseen, joka täydentää tämän pehmeän ja pehmeän tuorejuustokakun makuprofiilin.

Jos haluat lisää vaniljanmakuisia jälkiruokia, tutustu resepteihimme pehmeästä ja kermaisesta vaniljavanukkaasta tai herkullisesta ja tyylikkäästä vaniljajäätelöjälkiruoasta, jossa on leivottuja luumuja ja tattarihiutaletta.

Saat sileän juustokakun tuorejuustolla ja créme frâichella

Vaniljajuustokakun täytteessä on ihana valikoima maitotuotteita, kuten tuorejuustoa, crème fraichea ja kaksinkertaista kermaa, ja se on herkullisen pehmeä ja pehmeä kokemus. Tuorejuusto juustokakussa auttaa erityisesti varmistamaan herkullisen täyteläisen suutuntuman, sillä se antaa kakulle tiiviin, mutta kermaisen koostumuksen, joka on rakenteeltaan lähes moussea muistuttava. Jos nautit kauniista ja pehmeistä jälkiruoista, joissa on paljon makua, et voi mennä pieleen vaniljatuorejuustokakun kanssa, jota tasapainottaa raikas, kirpeä sitruunamehu ja -kuori.

Koristele marjoilla ja tuoreilla yrteillä

Kullanvärinen keksikuori ja kermanvärinen täyte, jossa on vaniljapilkkuja, näyttävät kauniilta tuoreiden marjojen ja yrttien kera. Koristelu punaisella metsälauhalla, punaisilla marjoilla, kuten vadelmilla ja punaherukoilla, ja tummilla marjoilla, kuten mustikoilla tai karhunvatukoilla, rikkoo yksivärisen ilmeen ja antaa tuorejuustokakulle tyylikkään ulkonäön, joka on varmasti minkä tahansa jälkiruokapöydän keskipiste.

Yrtit ja marjat eivät ainoastaan näytä upeilta kuoren reunalle aseteltuina, vaan ne myös lisäävät vaniljajuustokakun makuprofiilin monitahoisuutta. Marjat tuovat makeutta ja raikkautta, jotka yhdessä metsälauhan ja sitruunamelissan kirkkaan ja kirpeän maun kanssa täydentävät kauniisti täyteläistä ja dekadenttia kermajuustokakkua. Käyttämällä sesongin mukaisia marjoja ja yrttejä saat maukkaimman lopputuloksen.

Lisää oma kosketuksesi

Voit kokeilla tätä vaniljajuustokakkureseptiä sisällyttämällä marjat itse täytteeseen sen sijaan, että käytät niitä vain koristeena. Marjat voidaan joko taittaa tasaisesti täytteeseen ennen kuin se kaadetaan keksipohjaan ja jäähdytetään tai voit keittää marjasoseen, johon lisätään lämmin sitruunamehu ja pehmeät liivatelehdet, ennen kuin taitat sen muun täyteseoksen joukkoon.

Ensimmäinen vaihtoehto takaa, että saat kirkkaita marjapaloja jokaiseen suupalaan, kun taas toinen vaihtoehto muuttaa vaniljajuustokakun makua enemmän, sillä koko täyte maistuu marjoilta. Myös ulkonäkö muuttuu, kun tuorejuustotäyte saa marjojen värin. Esimerkiksi tuoreiden tai pakastettujen mustikoiden käyttö antaa täytteelle eloisan, huomiota herättävän violetin värin, kun taas vadelmien käyttö antaa vaniljajuustokakulle pehmeän romanttisen näköisen vaaleanpunaisen sävyn.

Voit lisätä ripaus suolaa keksikuoreen tai käyttää suolattua voita. Tämä parantaa muiden ainesosien makua.