Minttu-raparperisuklaakakku

Minttu-raparperisuklaakakku

Raikas minttu-raparperisuklaakakku syntyy käden käänteessä reseptillämme.

Tee näin:

  • Aloita raparperihillokkeesta. Kiehauta raparperi, hunaja ja sokeri kattilassa hillomaiseksi noin 5 minuutin ajan. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon minttu. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja anna jäähtyä. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon sula voi. Yhdistä jauhot, kaakao ja vaniljasokeri keskenään. Sekoita jauhoseos muna-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi hilloke taikinaan. Kaada seos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija 24 cm). Paista uunin keskiosassa noin 20 minuuttia. Koristele suklaakakku ennen tarjoilua kermavaahdolla, mintulla ja raparperilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Kananmunia
2
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Kaakaojauhetta
¾ dl
Vaniljasokeria
1½ tl
Raparperihilloke
Raparperia paloina
1 dl
Hunajaa
1 rkl
Sokeria
1 tl
Silputtua minttua
2 rkl
Tarjoiluun
2 dl
Raparperia
Minttua