Raparperikakku
2 tuntia
•
Raparperikakku on kesäjuhlien maukkain kakku! Rahka, rosmariini ja raparperi yhdessä ovat vastustamaton yhdistelmä!
Tee näin:
Valmista kakkupohja
Valmista raparperihillo ja täyte
Kokoa raparperikakku
Vinkki
Vinkki! Kakku toimii hyvin myös mökkitarjottavana, sillä kakkupohjan voi tehdä valmiiksi jo paria päivää aikaisemmin, kuljettaa mukana vaikka kesämökille ja täyttää vasta hetki ennen tarjoilua.
Ainekset
Kakkupohja
150 g | |
Fariinisokeria
|
1 dl |
Sokeria
|
1 dl |
Kananmunia
|
2 |
Sitruunankuori
|
1 |
Sitruunamehua
|
½ dl |
½ prk | |
Vehnäjauhoja
|
4½ dl |
Leivinjauhetta
|
1½ tl |
Raparperihillo
Raparperia
|
400 g |
---|---|
Hillosokeria
|
2 dl |
Rosmariinin oksia
|
3 |
Täyte
1 prk | |
½ prk | |
2 dl |
Kostutukseen ja koristeluun
noin 1 dl | |
Kourallinen pistaasipähkinöitä
|
|
Rosmariinin oksia
|
2 |
Raparperia suikaleina
|