Raparperikakku

Raparperikakku

60+ min
Raparperikakku on kesäjuhlien maukkain kakku! Rahka, rosmariini ja raparperi yhdessä ovat vastustamaton yhdistelmä!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperikakku/

Tee näin:

Valmista kakkupohja
  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (Ø 18-22cm). Käytä umpinaista kakku- tai uunivuokaa. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta leivinpaperi vuoan pohjalle ja vuoraa vuoan ulkopuoli tiukasti foliolla.
  • Vaahdota pehmeä voi ja sokerit.
  • Lisää munat yksitellen samalla vatkaten.
  • Sekoita joukkoon raastettu sitruunankuori, sitruunan mehu ja crème fraîche.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin, ja siivilöi jauhot taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina kakkuvuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla noin 50 min.
  • Jäähdytä kypsä kakkupohja.
Valmista raparperihillo ja täyte
  • Aloita hillon valmistus mittaamalla ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja keitä välillä sekoitellen, kunnes seos paksunee hillomaiseksi. Jäähdytä.
  • Valmista sitten täyte. Vaahdota ensiksi kerma.
  • Sekoita crème fraîche ja rahka kerman joukkoon ja vatkaa hetki, kunnes seos on tasaista ja pursotettavan paksua.
  • Laita sivuun odottamaan.
Kokoa raparperikakku
  • Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan.
  • Aseta alin pohja tarjoilualustalle ja kostuta kevyesti maidolla.
  • Levitä pohjalle hilloa ja täytettä.
  • Täytä toinen kerros samalla tavalla.
  • Lisää päällimmäinen kerros, kostuta ja levitä hilloa päälle.
  • Pursota moussesta pieniä palleroita kakun pinnalle ja koristele rosmariinilla, murustetuilla pistaasipähkinöillä ja raparperisuikaleilla.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Kakku toimii hyvin myös mökkitarjottavana, sillä kakkupohjan voi tehdä valmiiksi jo paria päivää aikaisemmin, kuljettaa mukana vaikka kesämökille ja täyttää vasta hetki ennen tarjoilua.

Ainekset

Kakkupohja
150 g
Fariinisokeria
1 dl
Sokeria
1 dl
Kananmunia
2
Sitruunankuori
1
Sitruunamehua
½ dl
½ prk
Vehnäjauhoja
4½ dl
Leivinjauhetta
1½ tl
Raparperihillo
Raparperia
400 g
Hillosokeria
2 dl
Rosmariinin oksia
3
Kostutukseen ja koristeluun
noin 1 dl
Kourallinen pistaasipähkinöitä
Rosmariinin oksia
2
Raparperia suikaleina
Lisää herkullisia ideoita