Maailman Paras Raparperipiirakka

Maailman Paras Raparperipiirakka

Tämä raparperipiirakka on todellakin nimensä veroinen, eli Maailman Paras Raparperipiirakka.
https://www.arla.fi/reseptit/maailman-paras-raparperipiirakka/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 225 °C asteiseksi.
  • Viipaloi raparperi.
  • Sekoita raparperi, perunajauho, kaneli ja sokeri keskenään ja kaada uunivuokaan.
  • Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauho ja sokeri kulhossa.
  • Lisää paloiteltu voi ja sekoita murutaikinaksi.
  • Lusikoi taikina raparperien päälle.
  • Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  • Tarjoa raparperipiirakka kevyesti vaahdotetun vaniljakastikkeen tai vaikkapa maustetun rahkan kera.
Valmis!
Vinkki

Tiesitkö, että taikinamurun sijaan voit käyttää myös italialaisia mantelikorppuja? Murenna n. 100 g korppuja ja sekoita 1 dl sulatettua Meijerivoita.

Vinkki

Kokeile myös toista paistoksen tyyppistä, murupintaista raparperipiirakkaa!

Ainekset

Kaurahiutale
1½ dl
Vehnäjauhoa
1½ dl
Sokeria
½ dl
125 g
Raparperia
500 g
Perunajauhoja
½ rkl
Kanelia
1 tl
Sokeria
4 rkl
Tarjoiluun
Vaniljakastiketta
2½ dl
Lisää herkullisia ideoita