Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

60+ min
Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkipiirakoista. Maukas raparperipiirakka on erityisesti alkukesän herkku. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

Raparperipiirakka
  • Aloita valmistamaan raparperipiirakka tekemällä ensin pohja. Sekoita kananmunat, 1.5 dl sokeria, sulatettu voi ja maitorahka keskenään yhdessä kulhossa.
  • Ota esiin toinen kulho ja sekoita siinä 4dl vehnäjauhoja, leivinjauhe, vaniljasokeri ja kardemumma.
  • Yhdistä taikinat nostellen sekaisin.
  • Ota sivuun 1 rkl taikinaa ja sekoita siihen ½ dl sokeria ja ½ dl vehnäjauhoja ja jätä muru odottamaan.
  • Kauli taikina n. 25 cm piirakkavuokaan. Ripottele pinnalle raparperit.
  • Viimeistele raparperipiirakka ripottelemalla muru sen pinnalle.
  • Paista raparperipiirakka 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia kunnes piirakka on kypsä keskeltä. Tarkista haarukalla tai hammastikulla piirakan pohjasta asti, että raparperipiirakka on kypsä kauttaaltaan.
  • Tarjoile valmis raparperipiirakka vaahdotetun Lempi hapatetun kerman kanssa. Voit myös lisätä piirakan päälle sokeria maun mukaan!
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Tuplaa ohje ja saat uunipellillisen piirakkaa!

Ainekset

Raparperipiirakka
Sokeria
2 dl
Kananmunia
2
1 dl
Arla Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
2 dl
Vehnäjauhoja
4½ dl
Leivinjauhetta
2 tl
Vaniljasokeria
1 tl
Kardemummaa
½ tl
Täyte
Raparperia paloina
5 dl
Arla Lempi hapatettua kermaa
2 dl
Sokeria
Lisää herkullisia ideoita
Raparperi-marenkipiirakka
45 minuuttia
Raparperi-marenkipiirakka
(1)
Mustikkapiirakka
60+ min
Mustikkapiirakka
(60)