Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Arvioi

(32)

Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkipiirakoista. Sen samaan aikaan hapokas ja raikas maku hivelee makunystyröitä. Raparperipiirakan kirpeyttä täydentää ihanasti esimerkiksi lempeä vaniljakastike tai viileänmakea jäätelö.

Ainekset

Annokset

Rahkatäyte

  • n. 400 g raparperia
  • 1 prk (200 g) Arla Keittiö raparperi-mansikkarahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria

Tee näin:

Tee näin:

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää kananmuna voimakkaasti vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vehnäjauhot ja lisää ne taikinaan. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Jätä ripaus taikinaa piirakan päälle ripoteltavaksi. Pilko raparperit vuokaan. Sekoita muut ainekset ja kaada seos tasaisesti raparperien päälle. Paista raparperipiirakka 175 °C asteessa, uunin alaosassa, noin 35 minuuttia.

Vinkki

Ota raparperin kanssa varaslähtö kesään – nuoria, maukkaita raparperinvarsia puskee esiin maasta jo ennen muuta kesän satoa. Kokeile raparperia leivonnaisten lisäksi rohkeasti myös suolaisiin ruokiin, tutustu raparperiresepteihimme!