Raparperipiirakka

Raparperipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(35)

Raparperipiirakka on yksi suomalaisten suosikkipiirakoista. Sen samaan aikaan hapokas ja raikas maku hivelee makunystyröitä.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Taikina osa 1 (sekoita keskenään)

Taikina osa 2 (sekoita keskenään)

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ½ tl kardemummaa

Täyte

  • 5 dl raparperia paloina

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Yhdistä taikinan osa 2 nostellen osaan 1.
Ota sivuun 1 rkl taikinaa ja sekoita siihen ½ dl sokeria ja ½ dl vehnäjauhoja ja jätä muru odottamaan.
Kauli taikina n. 25 cm piirakkavuokaan.
Ripottele pinnalle raparperit.
Ripottele muru pinnalle.
Paista 175c uunissa n. 40 minuuttia kunnes kypsä keskeltä.
Tarjoile piirakan kanssa sokerilla maustettua ja vaahdotettua Lempi hapatettua kermaa!

Vinkki

Vinkki: Tuplaa ohje ja saat uunipellillisen piirakkaa!