Vinkki: Tuplaa ohje ja saat uunipellillisen piirakkaa!
Raparperia paloina
|
500 g |
---|---|
Perunajauhoja
|
½ rkl |
Kanelia
|
1 tl |
Sokeria
|
4 rkl |
Kaurahiutaleita
|
50 g |
---|---|
Vehnäjauhoja
|
90 g |
Sokeria
|
45 g |
125 g |
Vaniljakastiketta
|
5 dl |
---|---|
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
|
2 dl |
Sokeria
|
Kevät ja alkukesä - silloin on paras aika nauttia raparperia. Mikä olisikaan parempi tapa nauttia raparperin hapokkaasta mausta kuin yleisöä miellyttävä, helposti valmistettava raparperipiirakka? Iltapäivällä kermavaahdon, vaniljakastikkeen tai vaniljajäätelön kera tarjoiltuna tämä raparperipiirakka tai tarkemmin ottaen raparpericrumble tuo varmasti mieleen suloisia muistoja menneistä kesistä. Sokeri ja kaneli tuovat raparperin miedon, mutta houkuttelevan maun esiin, ja rapeus antaa rapean voisen rakenteen. Juju on maksimoida maku- ja rakennekontrasti - antaa rapean taikinamurun saada syvä väri ja maku, kun taas makea raparperi pehmenee kypsyessään.
Jos olet onnekas ja olet korjannut raparperisi itse, poista ensin iso lehtipää. Lehti on itse asiassa myrkyllinen, joten älä huoli sen heittämisestä pois. Huuhtele raparperi juoksevan veden alla, leikkaa sitten päät irti ja hävitä ne. Nyt voit poistaa varren ulomman "kuoren": leikkaa pieni viilto toiseen päähän juuri pinnan alapuolelle ja vedä kuori pois, ja toista tämä, kunnes raparperin varsi on kauttaaltaan kuorittu. Tämä vaihe ei kuitenkaan ole välttämätön, sillä keittäminen pehmentää raparperin kuituja. Kuutioi raparperi lopuksi leikkaamalla se poikkisuunnassa varren suuntaisesti.