Rahkaraparperipiirakka

Rahkaraparperipiirakka

1 tunti 15 minuuttia
Rahkaraparperipiirakka on kesän klassikkoresepti, mutta oletko koskaan kokeillut maustaa sitä mesiangervolla? Yhdistä rahka ja raparperi ihanaan uuteen makuun!
https://www.arla.fi/reseptit/mesiangervoinen-rahka-raparperipiirakka/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan rahkaraparperipiirakka sulattamalla ensin voi.
  • Sekoita muruseoksen kuivat aineet keskenään ja lisää sekaan lopuksi voisula.
  • Jaa seos kahteen eri kulhoon: käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
  • Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
  • Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  • Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.
  • Sekoita rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään tasaiseksi. Viimeistele rahkaraparperipiirakka kaatamalle seos piirakan pohjan ja raparperien päälle.
  • Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista rahkaraparperipiirakka 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Valmis!
Vinkki

*huom! Mesiangervo saattaa aiheuttaa allergisia oireita niille, jotka ovat yliherkkiä aspiriinille Piirakka toimii myös hyvin, jos korvaat raparperin punaherukoilla.

Ainekset

Muruseos
Vehnäjauhoja
8 dl
Sokeria
3 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Ruokasoodaa
2 tl
Kuivattua mesiangervoa * (tai vaniljasokeria)
2 tl
250 g
Pohjataikina
Noin 2/3 keksinmuruja
Arla® Rasvatonta piimää luomu
2 dl
Kananmunia
2
Täyte
L raparperi paloiteltuna
1
3 prk
Sokeria
2 dl
Kananmunia
2
Kuivattua mesiangervoa (tai 3 tl vaniljasokeria)
4 tl
Pinnalle
Noin 1/3 keksinmuruja