Rahkaraparperipiirakka

Rahkaraparperipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Rahkaraparperipiirakka on kesän klassikkoresepti, mutta oletko koskaan kokeillut maustaa sitä mesiangervolla? Yhdistä rahka ja raparperi ihanaan uuteen makuun!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Muruseos

  • 8 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl sokeria
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 2 tl kuivattua mesiangervoa * (tai vaniljasokeria)
  • 250 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Pohjataikina

  • noin 2/3 muruseoksesta
  • 2 dl Arla Rasvatonta piimää luomu
  • 2 kananmunaa

Täyte

Pinnalle

  • noin 1/3 muruseoksesta

Tee näin:

Tee näin:

  1. Sulata voi.
  2. Sekoita muruseoksen kuivat aineet ja lisää lopuksi voisula.
  3. Jaa seos kahteen eri kulhoon: käytä 2/3 muruseoksesta pohjataikinaan ja jätä kolmannes pinnalle ripoteltavaksi.
  4. Lisää pohjataikinaan keskenään sekoitetut piimä ja kananmuna.
  5. Levitä seos leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  6. Ripottele pohjataikinan päälle noin litra raparperipaloja.
  7. Sekoita rahka, sokeri,munat ja vaniljasokeri.
  8. Kaada seos piirakan päälle.
  9. Ripottele lopuksi muruseosta pinnalle ja paista piirakkaa 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki

*huom! Mesiangervo saattaa aiheuttaa allergisia oireita niille, jotka ovat yliherkkiä aspiriinille
Piirakka toimii myös hyvin, jos korvaat raparperin punaherukoilla.

Katso myös nämä