Alkukesän suosikkiherkku

Raparperi

Raparperi on mainio alkukesän satokasvi, joka sopii leivonnaisiin ja jälkiruokiin. Lue lisää raparperista ja kurkkaa herkulliset raparperireseptit!

Maitotuotteet sopivat raparperin kaveriksi

Tiesitkö, että raparperin lehdet ovat myrkyllisiä ja niitä ei voi syödä? Herkulliset raparperin varret taas sisältävät hyviä vitamiineja ja hivenaineita. Raparperista löytyy myös oksaani- ja sitruunahappoa, joka saa aikaa raparperin raikkaan kirpeän maun. Oksaalihappo sitoo itseensä elimistön kalsiumia, jos sitä ei muuten ole saatavilla. Erilaiset maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia, jonka vuoksi näitä suositellaan nautittavaksi raparperin kanssa. Ja mikä parhaiten sopisikaan raparperin kaverina kuin kylmä maito, kermavaahto, vaniljakastike tai jäätelö!

Herkullinen rapaperipirtelö yhdistää mainiosti maitotuotteet ja raparperin, lisäksi se maistuu koko perheelle. Raparperikiisseli tarjoillaan klassisesti maidon kanssa. Kiisselin kanssa sopii myös paksu turkkilainen tai kreikkalainen jogurtti.

Raparperi on alkukesän ykkösherkku

Riippuen keväästä ja sen aloituksesta, ensimmäinen raparperisato saattaa olla valmis poimittavaksi jo toukokuun alussa. Jos kevät on myöhässä raparperi ovat valmiita syötäväksi vasta toukokuun lopulla. Satokausi päättyy yleensä kesäkuun lopulla. Ensimmäiset raparperit maistuvat mehukkaimmilta.

Kun korjaat raparperisatoa, irrota raparperin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jotta maahan ei jää varren tynkiä. Nämä tyngät saattavat mädännyttää pensasta.

Raparperinvarret säilyvät parhaiten kylmässä, +2–5 asteessa, rei’itetyssä muovipussissa. Eli kasvimaalta tai kaupasta ostettu raparperi kannattaa säilyttää jääkaapissa. Raparperi sopii myös pakastettavaksi talven varalle – leikkaa kuoritut raparperinvarret parin sentin viipaleiksi, lisää hiukan sokeria ja pakasta.

Herkullinen raparperipiirakka monella tapaa

Raparperi sopii leivontaan, jälkiruokiin ja jopa ruuanlaittoon. Tälle sivulle olemme keränneet herkullisimmat raparperireseptit. Kokeile klassikkoja tai moderneja raparperileivonnaisia sekä jälkiruokia.

Alkukesän klassikkoherkku on raparperi piirakan muodossa. Maailman Paras Raparperipiirakka ei ole turhaan saanut uljasta nimeään ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Klassinen raparperipiirakka on paistoksen tyylinen piirakka, joka sopii tarjottavaksi vaniljakastikkeen, kermavaahdon tai jäätelön kanssa. Jos leivot tarjottavaa isommalle porukalle, pellillinen raparperipiirakkaa on kätevin resepti valmistaa isompi annos kerrallaan.

Raparperi-marenkipiirakka on hyvä vaihtoehto perinteiselle piirakalle. Makea marenki ja hapan raparperi sopivat mainiosti samaan piirakkaan. Kokeile herkullista raparperi-cashewpähkinäpiirakkaa, joka on pehmeän makuinen ja toimii ihanana jälkiruokana.

Katso kaikki herkulliset raparperireseptit ja löydä omat suosikkisi!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat