Raparperi on kevään monipuolinen herkku

Raparperi on kotipuutarhan ensimmäinen kasvi, joka antaa satoa. Raparperi sopii loistavasti leivontaan, jälkiruokiin ja liharuokien lisukkeeksi. Lue lisää raparperistä ja kurkkaa herkulliset reseptit!

Raparperi on monivuotinen ja erittäin helppohoitoinen tatarkasvi, jonka satoa voi korjata koko kesän. Raparperi on kotoisin Keski-Aasiasta, josta se kulkeutui keskiajalla Eurooppaan. Raparperia käytettiin pitkään vain lääkekasvina ja Suomeen raparperi tuli 1800-luvulla.

Raparperin kaveriksi sopivat maitotuotteet

Tiesitkö, että raparperin lehdet ovat myrkyllisiä ja niitä ei voi syödä? Herkulliset raparperin varret sisältävät taas hyviä vitamiineja ja hivenaineita. Raparperista löytyy myös oksaali- ja sitruunahappoa, joka saa aikaa raparperin kirpeän maun. Oksaalihappo sitoo itseensä elimistön kalsiumia, jos sitä ei muuten ole saatavilla. Sen vuoksi raparperin kanssa suositellaan nautittavaksi maitotuotteita. Ja mikä parhaiten sopisikaan raparperin kaverina kuin kylmä maito, vaniljakastike tai jäätelö!

Raparperinvarret säilyvät parhaiten kylmässä, +2–5 asteessa, rei’itetyssä muovipussissa. Satoa kannattaa myös pakastaa talven varalle – leikkaa kuoritut raparperinvarret parin sentin viipaleiksi, lisää hiukan sokeria ja pakasta.

Kevään ensimmäinen raparperipiirakka maistuu parhaimmalle

Raparperi on ehdoton kesäherkku! Kokeile leipoa vaikka Maailman Paras Raparperipiirakka tai paistoksen tyylinen raparperipiirakka. Maista perinteistä raparperikiisseliä kylmän maidon kera, voiko olla parempaa yhdistelmää?

Kokeile rohkeasti raparperin kanssa erilaisia mausteita, kuten tähtianista, kanelia ja kardemummaa. Raparperihilloke on raikas täyte kakkuihin ja ehdoton pari mansikan kanssa. Raparperi sammuttaa myös janon helteisenä kesäpäivänä! Hyvä suolainen herkku on Raparperikana.

Kokeile ja ihastu herkullisiin raparperiresepteihimme!

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat