Raparperi alkukesän suosikkiherkku

Raparperi on kotipuutarhan ensimmäinen kasvi, joka antaa satoa. Raparperi sopii loistavasti leivontaan, jälkiruokiin ja suolaisten ruokien lisukkeeksi. Lue lisää raparperistä ja kurkkaa herkulliset reseptit!

Maitotuotteet sopivat raparperin kaveriksi

Tiesitkö, että raparperin lehdet ovat myrkyllisiä ja niitä ei voi syödä? Herkulliset raparperin varret taas sisältävät hyviä vitamiineja ja hivenaineita. Raparperista löytyy myös oksaali- ja sitruunahappoa, joka saa aikaa raparperin kirpeän maun. Oksaalihappo sitoo itseensä elimistön kalsiumia, jos sitä ei muuten ole saatavilla. Erilaiset maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia, jonka vuoksi näitä suositellaan nautittavaksi raparperin kanssa. Ja mikä parhaiten sopisikaan raparperin kaverina kuin kylmä maito, vaniljakastike tai jäätelö!

Raparperi on alkukesän ykkösherkku

Raparperinvarret säilyvät parhaiten kylmässä, +2–5 asteessa, rei’itetyssä muovipussissa. Satoa kannattaa myös pakastaa talven varalle – leikkaa kuoritut raparperinvarret parin sentin viipaleiksi, lisää hiukan sokeria ja pakasta.

Maailman Paras Raparperipiirakka ei ole turhaan saanut uljasta nimeään ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Kokeile myös paistoksen tyylistä raparperipiirakkaa ja katso kaikki muut herkulliset raparperireseptimme alta!

Aiheeseen liittyvät reseptit

Teemat