Raparperi alkukesän suosikkiherkku

Raparperi on kotipuutarhan ensimmäinen kasvi, joka antaa satoa. Raparperi sopii loistavasti leivontaan, jälkiruokiin ja suolaisten ruokien lisukkeeksi. Lue lisää raparperistä ja kurkkaa herkulliset reseptit!

Maitotuotteet sopivat raparperin kaveriksi

Tiesitkö, että raparperin lehdet ovat myrkyllisiä ja niitä ei voi syödä? Herkulliset raparperin varret taas sisältävät hyviä vitamiineja ja hivenaineita. Raparperista löytyy myös oksaani- ja sitruunahappoa, joka saa aikaa raparperin raikkaan kirpeän maun. Oksaalihappo sitoo itseensä elimistön kalsiumia, jos sitä ei muuten ole saatavilla. Erilaiset maitotuotteet sisältävät runsaasti kalsiumia, jonka vuoksi näitä suositellaan nautittavaksi raparperin kanssa. Ja mikä parhaiten sopisikaan raparperin kaverina kuin kylmä maito, kermavaahto, vaniljakastike tai jäätelö!

Raparperi on alkukesän ykkösherkku

Riippuen keväästä ja sen aloituksesta, ensimmäinen raparperisato saattaa olla valmis poimittavaksi jo toukokuun alussa. Jos kevät on myöhässä raparperi ovat valmiita syötäväksi vasta toukokuun lopulla. Satokausi päättyy yleensä kesäkuun lopulla. Ensimmäiset raparperit maistuvat mehukkaimmilta.

Kun korjaat raparperisatoa, irrota raparperin varret irrotetaan maasta nykäisemällä, jotta maahan ei jää varren tynkiä. Nämä tyngät saattavat mädännyttää pensasta.

Raparperinvarret säilyvät parhaiten kylmässä, +2–5 asteessa, rei’itetyssä muovipussissa. Eli kasvimaalta tai kaupasta ostettu raparperi kannattaa säilyttää jääkaapissa. Raparperi sopii myös pakastettavaksi talven varalle – leikkaa kuoritut raparperinvarret parin sentin viipaleiksi, lisää hiukan sokeria ja pakasta.

Maailman Paras Raparperipiirakka ei ole turhaan saanut uljasta nimeään ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen resepti. Kokeile myös paistoksen tyylistä raparperipiirakkaa ja katso kaikki muut herkulliset raparperireseptimme alta!

Valitse alta suosikkisi!

Teemat