Raparperijäädyke

Raparperijäädyke

Kesäinen raparperijäädyke on pirteä jälkiruoka. Raparperi on yksi kesän ykkösraaka-aine ja tässä reseptissä raparperi yhdistyy makeaan kerma-rahkajäädykkeeseen.

Tee näin:

  • Paloittele raparperit pieniksi palasiksi ja laita kattilaan sokerin kanssa. Kiehauta ja anna hautua, kunnes raparperi pehmenee. Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota kerma ja sekoita sitten joukkoon rahka, tomusokeri ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele valkuaisvaahto, raparperihilloke ja mantelikeksit varovasti kermavaahdon joukkoon. Kaada seos kelmulla vuorattuun vuokaan ja peitä tiiviisti kelmulla massan pintaa myöten. Laita jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi. Nosta jäädyke jääkaappiin tunti ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Raparperia
300 g
Sokeria
1½ dl
2 dl
200 g
Vaniljasokeria
1 tl
Tomusokeria
1 dl
Kananmunia
2
Mantelikeksejä
3 dl