Raparperigalette

Raparperigalette

60+ min
Raparperigalette on herkullinen piirakka, joka paistetaan ilman tiettyä muotoa. Tarjoile raparperigalette kermavaahdon kera. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperigalette/

Tee näin:

Raparperigalette
  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteiseksi.
  • Aloita raparperigalette pohjan valmistuksesta. Sekoita ensin vehnäjauhot, mantelijauhot ja sokeri samassa kulhossa.
  • Leikkaa voista pienempiä paloja ja murenna voi jauhoseokseen. Lisää kananmuna ja kerää taikina kokoon nopeasti.
  • Kauli taikina kahden leivinpaperin välissä. Pohjan tulisi täyttää suurin osa leivinpaperista (n. 30 x 40 cm).
  • Aseta pohja leivinpaperin päälle uunipellille ja siirrä se sivuun.
  • Jatka raparperitäytteen valmistuksella. Sekoita sokeri, mantelijauhot ja maissitärkkelys yhteen pienessä kulhossa.
  • Leikkaa raparpereista yhtä suuria paloja (n. 5 cm). Jätä sivuun odottamaan raparperigaleten kokoamista.
  • Valmista seuraavaksi sokeriliemi. Kiehauta ensin vesi ja kaada se kulhoon. Lisää sokeri ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Siirrä sokeriliemi sivuun odottamaan viimeistelyä.
  • Kokoa lopuksi raparperigalette. Ripottele raparperitäytteeksi valmistettu sokeriseos galettepohjan päälle. Jätä noin 5 cm reunoista tyhjiksi.
  • Asettele raparperipalat symmetriseksi kuvioksi esim. kalanruotokuvioksi, kuten reseptin kuvassa. Jätä reunoista edelleen 5 cm tyhjäksi. Taita piirakan reunat osaksi täytteen päälle pienen terävän veitsen avulla.
  • Riko kananmuna mukissa ja sekoita. Painele reunat kevyesti täytteeseen kiinni, voitele reunat kananmunalla ja koristele raesokerilla.
  • Paista raparperigalette uunin keskitasolla – ensin noin 15 minuuttia 200 asteessa, käännä sitten lämpötila 175 asteeseen ja jatka paistamista vielä noin puoli tuntia, kunnes reunat ovat kullanruskeita ja rapeita.
  • Kun raparperigalette on tullut uunista, sudi raparperitäytteen päälle vielä sokeriliemi. Vatkaa lopuksi kerma. Tarjoile raparperigalette lämpimänä kylmän kermavaahdon kera.
Valmis!

Ainekset

Galettepohja
Vehnäjauhoja
225 g
Mantelijauhoja
100 g
Sokeria
75 g
200 g
Kananmuna
1
Raparperitäyte
Sokeria
50 g
Mantelijauhoja
25 g
Maissitärkkelys
25 g
Raparperia
600 g
Kananmuna
1
Raesokeria
Sokeriliemi
Kiehuvaa vettä
½ dl
Sokeria
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Raparperipiiras
60+ min
Raparperipiiras
(2)
Raparperimuffinit
40 minuuttia
Raparperimuffinit
(2)
Raparpericrumble
45 minuuttia
Raparpericrumble
(2)