Raparperimuffinit

Raparperimuffinit

40 minuuttia
Raparperimuffinit sopivat tarjottaviksi kesäjuhliin! Happaman raparperin makupariksi sopii makea valkosuklaa ja rapea manteli. Kokeile!

Tee näin:

Raparperimuffinit
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Huuhtele raparperit huolellisesti ja poista vaalea osa juuresta. Leikkaa raparperi n. 1 cm paksuisiksi paloiksi ja siirrä palat kulhoon. Leikkaa valkosuklaa karkeiksi paloiksi ja hienonna mantelit valmiiksi.
  • Valmista raparperimuffinien taikina. Vatkaa voi ja sokeri huokoisesti kulhossa. Lisää kananmunat yksi kerrallaan ja vatkaa mukaan.
  • Sekoita raparperi ja valkosuklaa 0,5 dl jauhoihin.
  • Sekoita mantelit ja leivinjauhe jäljelle jääneiden jauhojen kanssa. Lisää seos munataikinaan yhdessä raparperin ja suklaan kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Ota esille 24 muffinivuokaa ja täytä jokaisesta vuoasta 2/3.
  • Paista raparperimuffinit uunin keskitasossa noin 20 minuuttia, kunnes muffinit ovat kullanruskeita.
  • Tarjoile kesäiset raparperimuffinit jälkiruokapöydässä.
Valmis!

Ainekset

Raparperimuffinit
250 g
Sokeria
3 dl
Kananmunia
4
Raparperia
300 g
Valkosuklaa
100 g
Vehnäjauhoja
5 dl
Manteleita
100 g
Leivinjauhetta
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Raparperitorttu
60+ min
Raparperitorttu
(2)