Raparperitorttu

Raparperitorttu

2 tuntia
Raparperitorttu on alkukesän herkku! Tarjoile raparperitorttu kylmän kermavaahdon kera. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperitorttu/

Tee näin:

Raparperitorttu
  • Aloita raparperitorttu taikinan valmistuksesta. Leikkaa voi pienemmiksi paloiksi ja murskaa se jauhoihin.
  • Kerää taikina nopeasti kasaan vedellä. Laita torttutaikina jääkaappiin noin 1 tunniksi vetäytymään.
  • Kun torttutaikina on vetäytynyt, laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  • Jatka raparperitäytteen valmistuksella. Huuhtele raparperit huolellisesti ja katkaise juuresta valkoinen osuus pois. Leikkaa raparperista 3 cm pituisia paloja.
  • Kauli taikinasta noin 20 x 30 cm kokoinen levy. Leikkaa levystä 2 leveää nauhaa ja asettele ne torttuvuoan reunoille.
  • Lisää raparperi torttuvuokaan. Sekoita sokeri ja perunajauhot ja ripottele raparperin päälle.
  • Leikkaa jäljelle jääneestä taikinasta pitkiä suikaleita ja aseta ne raparperin päälle ristikkomaisesti. Voit painella taikinasuikaleet reunoihin kiinni haarukalla.
  • Voitele taikina kananmunalla. Paista raparperitorttu uunin keskiosassa noin 30 minuuttia.
  • Tarjoile raparperitorttu lämpimänä kylmän kermavaahdon kanssa.
Valmis!
Pakastusvinkki

Voit pakastaa raparperitortun ennen paistamista. Sulata torttu tällöin huoneenlämmössä ja paista sitten.

Ainekset

Raparperitorttutaikina
150 g
Vehnäjauhoja (n. 3 dl)
175 g
Vettä
2 rkl
Raparperitäyte
Raparperia
500 g
Sokeria (n. 1,5 dl)
125 g
Perunajauhoja
1 rkl
Voiteluun
Kananmuna
1
Lisää herkullisia ideoita
Raparperipiirakka
45 minuuttia
Raparperipiirakka
(40)
Raparperikeitto
45 minuuttia
Raparperikeitto
(3)