Suolainen kinuskijuustokakku

Suolainen kinuskijuustokakku

45 minuuttia
Syntisen hyvä suolainen kinuskijuustokakku valmistuu vain kuudesta raaka-aineesta ja viettelee suolaisen ja makean yhdistelmällä. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/suolainen-kinuskijuustokakku/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan suolainen kinuskijuustokakku kuumentamalla ensin uuni 140 asteeseen.
  • Leikkaa pohjan muotoinen pala leivinpaperia noin 24 cm halkaisijan kokoisen irtopohjapiirakkavuoan pohjalle. Voitele vuoan reunat.
  • Murskaa keksit ja sekoita murskattujen keksien joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille.
  • Notkista maitorahka kulhossa. Vispaa kuohukerma toisessa kulhossa ja sekoita se sitten varoen rahkan joukkoon. Lisää joukkoon 1 dl kondensoitua kinuskia.
  • Kaada täyte vuokaan ja tasoita pinta.
  • Paista suolainen kinuskijuustokakku uunin keskitasolla 30 minuuttia. Käännä uuni pois päältä ja jätä juustokakku uunin jälkilämpöön kymmeneksi minuutiksi.
  • Anna suolainen kinuskijuustokakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä suolainen kinuskijuustokakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.
  • Siirrä yön yli tekeytynyt suolainen kinuskijuustokakku tarjoilulautaselle ja levitä kakun pinnalle loput kinuskista.
  • Ripottele lopuksi suolaisen kinuskijuustokakun päälle merisuolahiutaleita.
Valmis!
Vinkki

Karamellisoitu kondensoitu maito on valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa. Tuote löytyy hyvin varustetuista kaupoista usein samasta paikasta kuin esimerkiksi kookosmaito tai leivontatarvikehyllystä. Kaupoista löytyy myös tavallista kondensoitua maitoa, mutta tämä täytyy vielä keittää kinuskiksi.

Ainekset

Digestive-keksejä
200 g
100 g
2 dl
Arla® Lempi Maitorahkaa
400 g
(397g) kondensoitua maitoa
1 tlk
Merisuolahiutaleita
Lisää herkullisia ideoita
Baileys-juustokakku
60+ min
Baileys-juustokakku
(63)