Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Arvioi

(5)

Ihanan vaniljainen, manteleilla höystetty raparperikompotti kruunaa maukkaat letut. Tämä on kesän ykkösherkku!

Ainekset

Annokset

Letut

  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 250 g Arla Keso raejuustoa

Raparperikompotti

  • 250 g raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 1¼ dl sokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 50 g paahdettuja, karkeaksi rouhittuja manteleita

Raejuustopäällyste

  • 200 g Arla Keso raejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna

Koristeluun

  • tuoreita mintunlehtiä

Tee näin:

Tee näin:

Letut: Vatkaa kananmunat, sokeri, suola ja vesi. Vatkaa joukkoon jauhot ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää raejuusto ja laita seos katettuna jääkaappiin noin ½ tunniksi. Raparperikompotti: Puhdista ja leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Laita ne kattilaan veden, sokerin ja vaniljansiementen kanssa. Kiehauta seos ja keitä tasaisella lämmöllä 8-10 minuuttia. Lisää paahdetut mantelit ja anna raparperikompotin jäähtyä hetki. Laita rasvaa pannulle (n. 22 cm halkaisijaltaan) ja paista letut - noin ¼ dl taikinaa per kappale. Paista lettuja noin 1 ½ minuuttia per puoli. (Letut ovat noin 18cm halkaisijaltaan.) Raejuustopäällyste: Käännä raejuusto, sokeri ja sitruunan kuori yhteen. Taittele letuista kolmioita ja laita hieman raparperikompottia niihin. Laita letut tarjoilukulhoissa uunipellille. Gratinoi lettuja 225 °C noin 5 minuuttia uunissa. Ota pannukakut pois ja levitä päälle raejuustopäällystettä. Gratinoi ne uudestaan uunissa noin 2 minuutin ajan ja tarjoile heti.