Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Ihanan vaniljainen, manteleilla höystetty raparperikompotti kruunaa maukkaat letut. Tämä on kesän ykkösherkku!

Tee näin:

Letut
  • Vatkaa kananmunat, sokeri, suola ja vesi. Vatkaa joukkoon jauhot ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää raejuusto ja laita seos katettuna jääkaappiin noin ½ tunniksi. Laita rasvaa pannulle (n. 22 cm halkaisijaltaan) ja paista letut - noin ¼ dl taikinaa per kappale. Paista lettuja noin 1 ½ minuuttia per puoli. (Letut ovat noin 18cm halkaisijaltaan.)
Raparperikompotti
  • Puhdista ja leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Laita ne kattilaan veden, sokerin ja vaniljansiementen kanssa. Kiehauta seos ja keitä tasaisella lämmöllä 8-10 minuuttia. Lisää paahdetut mantelit ja anna raparperikompotin jäähtyä hetki.
Raejuustopäällyste
  • Käännä raejuusto, sokeri ja sitruunan kuori yhteen. Taittele letuista kolmioita ja laita hieman raparperikompottia niihin. Laita letut tarjoilukulhoissa uunipellille. Gratinoi lettuja 225 °C noin 5 minuuttia uunissa. Ota pannukakut pois ja levitä päälle raejuustopäällystettä. Gratinoi ne uudestaan uunissa noin 2 minuutin ajan ja tarjoile heti.
Valmis!

Ainekset

Letut
Kananmunia
3
Sokeria
1 rkl
Suolaa
½ tl
Vettä
2½ dl
Vehnäjauhoja
3 dl
250 g
Raparperikompotti
Raparperia
250 g
Vettä
1 rkl
Sokeria
1¼ dl
Vaniljatangon siemenet
½
Paahdettuja, karkeaksi rouhittuja manteleita
50 g
Raejuustopäällyste
200 g
Sokeria
2 rkl
Sitruunankuorta raastettuna raastettuna
tl
Koristeluun
Tuoreita mintunlehtiä