Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Ihanan vaniljainen, manteleilla höystetty raparperikompotti kruunaa maukkaat letut. Tämä on kesän ykkösherkku!
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Letut ja gratinoitua raparperikompottia

Ihanan vaniljainen, manteleilla höystetty raparperikompotti kruunaa maukkaat letut. Tämä on kesän ykkösherkku!

Annoslukumäärä

Letut

  • 3 kananmunaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ tl suolaa
  • 2½ dl vettä
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 250 g Arla Keso raejuustoa

Raparperikompotti

  • 250 g raparperia
  • 1 rkl vettä
  • 1¼ dl sokeria
  • ½ vaniljatangon siemenet
  • 50 g paahdettuja, karkeaksi rouhittuja manteleita

Raejuustopäällyste

  • 200 g Arla Keso raejuustoa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl sitruunan kuorta raastettuna

Koristeluun

  • tuoreita mintunlehtiä

Ohjeet

Letut: Vatkaa kananmunat, sokeri, suola ja vesi. Vatkaa joukkoon jauhot ja sekoita seos tasaiseksi. Lisää raejuusto ja laita seos katettuna jääkaappiin noin ½ tunniksi. Raparperikompotti: Puhdista ja leikkaa raparperi pieniksi paloiksi. Laita ne kattilaan veden, sokerin ja vaniljansiementen kanssa. Kiehauta seos ja keitä tasaisella lämmöllä 8-10 minuuttia. Lisää paahdetut mantelit ja anna raparperikompotin jäähtyä hetki. Laita rasvaa pannulle (n. 22 cm halkaisijaltaan) ja paista letut - noin ¼ dl taikinaa per kappale. Paista lettuja noin 1 ½ minuuttia per puoli. (Letut ovat noin 18cm halkaisijaltaan.) Raejuustopäällyste: Käännä raejuusto, sokeri ja sitruunan kuori yhteen. Taittele letuista kolmioita ja laita hieman raparperikompottia niihin. Laita letut tarjoilukulhoissa uunipellille. Gratinoi lettuja 225 °C noin 5 minuuttia uunissa. Ota pannukakut pois ja levitä päälle raejuustopäällystettä. Gratinoi ne uudestaan uunissa noin 2 minuutin ajan ja tarjoile heti.

Suositellut tuotteet