Raparperi-kaurakakku

Raparperi-kaurakakku

Mehukkaan raparperinen kaurakakku vie kielen mennessään. Tarjoile kakku smetananokareen kera!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperi-kaurakakku/

Tee näin:

Täyte
  • Kuumenna uuni 175°. Paahda kaurahiutaleet kuumalla ja kuivalla paistinpannulla, ota hiutaleet pois. Kypsennä raparperipaloja hetken voissa pannulla. Sekoita raparperien joukkoon 1 ½ dl kaurahiutaleista, hunaja ja kaneli.
Pohja
  • Vatkaa sokeri ja munat. Sekoita joukkoon sulatettu voi ja jauhot joihin on sekoitettu leivinjauhe. Voitele vuoka ja ripottele loput (½ dl ) kaurahiutaleista vuoan reunoille. Kaada taikina vuokaan. Levitä raparperitäyte taikinan päälle. Paista uunin keskiosassa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Tarjoile smetanan kera.
Valmis!

Ainekset

Täyte
Kaurahiutale
2 dl
Raparperia (n. 200 g)
4 dl
2 rkl
Juoksevaa hunajaa
2 rkl
Kanelia
1 tl
Pohja
Sokeria
2 dl
Kananmunia
3
1 dl
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhe
½ tl