Raparperipirtelö

Raparperipirtelö

Valmista tämä raparperipirtelö, jos sinun on vaikea päättää tehdäkö kiisseliä, piirakkaa vai pirtelöä. Kokeile herkullista reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/raparperipirtelo/

Tee näin:

Murutaikina
  • Aloita valmistamaan raparperipirtelö tekemällä ensin murutaikina.
  • Laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.
  • Mittaa kulhoon ja sekoita keskenään sokeri, kaurahiutaleet ja jauhot. Sekoita voi sormin nyppimällä kuiva-aineiden joukkoon niin, että taikinasta tulee muruista.
  • Ripottele taikinaa leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paista murutaikinaa uunin keskitasolla noin 10 minuuttia, kunnes taikina saa kauniin kullanruskean värin.
  • Ota taikina uunista ja anna sen jäähtyä.
Raparperipirtelö
  • Sekoita raparperikiisseli, jäätelö ja maito tasaiseksi pirtelöksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
  • Kaada raparperipirtelö laseihin ja ripottele pinnalle murutaikinaa. Voit myös laittaa lusikalla laseihin raparperikiisseliä koristeeksi kuvan tavalla.
Valmis!

Ainekset

Pehmytjäätelö Vanilja
5 dl
6 dl
Raparperikiisseliä
1 dl
Murutaikina
Hienosokeria
¾ dl
Kaurahiutale
1½ dl
Vehnäjauhoa
1 dl
125 g
Lisää herkullisia ideoita