Ihana kesä!

Kesän parhaimmat reseptit

Kesäruoka hyödyntää sesongin parhaimmat kasvikset, marjat ja hedelmät. Kokosimme yhteen herkullisimmat reseptit, jotka tuovat kesäfiiliksen jopa sadepäivään.

Kesällä herkutellaan kauden marjasadolla, sesongin kasviksilla ja maukkaalla grilliruoalla.

Kesä on kasvisten ja marjojen sesonkikautta, tästä syystä ne maistuvat paremmalta kuin talvella. Kasvikset ja marjat ovat ehtineet kypsyä täydellisesti ennen poimintaa, lisäksi ne hyviä vitamiinien lähteitä. Suosi tuoreita kasviksia raikkaissa salaateissa sekä grillatessa ja makeita marjoja suussa sulavissa leivonnaisissa sekä ihanissa jälkiruuissa.

Olemme keränneet kesäruoka -teeman alle reseptejä kesäistä lounasta, mainioita illallista tai raikasta jälkiruokaa varten. Salaatti on täydellinen kesäruoka! Kokeile lounaaksi esimerkiksi kevyttä linssisalaattia mansikoilla tai grillattuja persikoita salaatilla. Hieman viileämpänä kesäpäivänä maistuu kesäkauden klassikko, kesäkeitto.

Kesäruoka -teeman alta löydät myös herkulliset tarjottavat illanistujaisiin tai vieraita varten. Käytä tuoreita kasviksia, yrttejä ja marjoja koristelemalla ruoka-annokset sekä leivonnaiset runsaasti.

Kahvipöydän voit kruunata kauniilla kakulla, jossa voit hyödyntää sesongin marjasatoa. Kesän helpoin ja paras mansikkakakku syntyy valmiista kakkupohjasta, jäätelöstä ja tietenkin mansikoista - kokeile superhelppoa reseptiä! Kokeile myös herkullista mansikkabritakakkua, klassista kermatäytekakkua tai koko perheen suosikkia mansikkajuustokakkua. Jos aika ei riitä kakun leipomiseen resepteistä löytyy myös ihania jälkiruokia ja pikkumakeita, jotka valmistat nopeasti.

Valitse alta suosikkisi!

Teemat