Appelsiiniletut

Appelsiiniletut

Letut appelsiinijäätelöllä ja -siirapilla maistuvat varmasti jokaiselle. Tarjoile annos sitruunamelissan lehtien ja kermavaahdon kera.
https://www.arla.fi/reseptit/appelsiiniletut/

Tee näin:

Appelsiinijäätelö:
  • Vaahdota keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri ilmavaksi. Sekoita keltuaiset, jogurtti ja mehu keskenään. Lisää varovasti käännellen valkuaisvaahto keltuaisseokseen. Kaada seos noin 3 litran metallivuokaan. Peitä vuoka foliolla ja laita pakastimeen vähintään 8 tunniksi. Sekoita jäätelöä pakastamisen aikana 4-5 kertaa. Ota jäätelö jääkaappiin pehmenemään noin puoli tuntia ennen tarjoilua.
Appelsiinisiirappi
  • Mittaa appelsiinimehu ja sokeri kattilaan. Keitä noin 8 minuuttia, kunnes rakenne sakenee. Anna jäähtyä.
Letut
  • Sekoita jauhot, sokeri ja suola keskenään. Lisää maito pienissä erissä koko ajan sekoittaen. Lisää kananmunat ja voisula. Kaada 0,5 dl taikinaa pienelle, kuumalle pannulle (ø n. 14 cm). Paista lettu kullanruskeaksi molemmin puolin. Paista loput letut samalla tavalla, taikinasta tulee noin 8 lettua. Työnnä lettuja reunoilta, niin että keskiosa menee hieman kurttuun. Laita letut voideltuun uunivuokaan (n. 22 x 29 cm). Lusikoi jäähtynyttä appelsiinisiirappia lettujen päälle.
Kokoa ja tarjoile appelsiiniletut
  • Lusikoi 2 jäätelöpalloa kullekin jälkiruokalautaselle. Koristele sitruunamelissalla. Grillaa lettuja uunin yläosassa noin 2 minuuttia, kunnes reunat ovat rapeita. Laita jokaiselle lautaselle kaksi lettua. Tarjoile letut kermavaahdon kera.
Valmis!
Vinkki

Jäätelön voi tehdä myös jäätelökoneessa. Jäähdytysaika on noin ½ tuntia.

Ainekset

Appelsiinijäätelö
Munanvalkuaista
2
Tomusokeria
1 dl
Kananmunan keltuaisia
2
Tomusokeria
1 dl
Vaniljasokeria
2 tl
3 dl
Appelsiinimehua
1 dl
Appelsiinin raastettua kuorta
2 tl
Appelsiinisiirappi
Appelsiinimehua
1 dl
Sokeria
85 g
Letut
Vehnäjauhoa
1 dl
Sokeria
¾ rkl
Suolaa
½ tl
2 dl
Kananmunia
2
50 g
Koristeluun
Sitruunamelissan lehtiä
Lisäksi
Vispikermaa