Kermatäytekakku

Kermatäytekakku

Arvioi

(6)

Kermatäytekakku on varma kakkuvalinta arkeen sekä juhlaan.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 palaa

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Koristeluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 24 cm pyöreä kakkuvuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti kananmuna seokseen. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia. Anna kakun levätä muutama minuutti ennen kuin kumoat sen ritilälle jäähtymään. Jaa kakku kolmeen samanpaksuiseen levyyn. Vatkaa kaikki kerma vaahdoksi ja säästä siitä noin puolet koristeluun. Levitä yhdelle kakkulevylle kerros kermaa ja muussattuja marjoja. Aseta päälle toinen kakkulevy ja kerros kermaa sekä marjoja. Aseta päälle kolmas kakkulevy. Levitä loppu kerma kakun päälle. Koristele täytekakku tuoreilla marjoilla ja halutessasi sitruunamelissalla.