Kermatäytekakku

Kermatäytekakku

Kermatäytekakku on varma kakkuvalinta arkeen sekä juhlaan.

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 24 cm pyöreä kakkuvuoka.
  • Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita jauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää varovasti kananmuna seokseen.
  • Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua uunin alaosassa noin 30 minuuttia.
  • Anna kakun levätä muutama minuutti ennen kuin kumoat sen ritilälle jäähtymään.
  • Jaa kakku kolmeen samanpaksuiseen levyyn.
  • Vatkaa kaikki kerma vaahdoksi ja säästä siitä noin puolet koristeluun.
  • Levitä yhdelle kakkulevylle kerros kermaa ja muussattuja marjoja.
  • Aseta päälle toinen kakkulevy ja kerros kermaa sekä marjoja.
  • Aseta päälle kolmas kakkulevy. Levitä loppu kerma kakun päälle.
  • Koristele täytekakku tuoreilla marjoilla ja halutessasi sitruunamelissalla.
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
Kananmunia
4
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoa
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
2 dl
Soseutettuja marjoja, esim. vadelmia
2- 3 dl
Koristeluun
2 dl
Tuoreita marjat, esim. vadelmia