Lohivoileipäkakku

Lohivoileipäkakku

Maukas lohivoileipäkakku on varma juhlasuosikki. Raikas perunasalaatti on upea ja sopivasti vaihtelua tuova pari lohelle.
https://www.arla.fi/reseptit/lohivoileipakakku/

Tee näin:

Lohivoileipäkakku
  • Vuoraa noin 25 x 30 cm: vuoka leivinpaperilla tai kelmulla. Poista leipäviipaleista reunat ja aseta leivät tiiviisti vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti maidolla.
  • Hienonna lohi, kaprikset, punasipuli ja tilli ja sekoita ne yhteen suuressa kulhossa. Lisää kermaviili, majoneesi ja kurkkusalaatti. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Levitä täyte leipäviipaleiden päälle ja peitä seuraavalla leipäkerroksella. Kostuta leivät.
  • Kuutioi perunat ja omena. Hienonna sipuli. Sekoita kaikki ainekset yhteen. Mausta suolalla ja pippurilla ja levitä vuokaan. Nostele päälle viimeinen leipäkerros. Kostuta kansi ja anna kakun maustua mieluiten yön yli jääkaapissa. Laita turkkilainen jogurtti kulhon päälle asetettuun, suodatinpusseilla peitettyyn siivilään ja anna valua yön yli jääkaapissa.
  • Sekoita valutettu jogurtti ja tuorejuustot yhteen. Kumoa kakku tarjoilualustalle ja kuorruta tasaisesti. Voit myös pursottaa kuorrutetta kakun päälle. Viimeistele kakku esim. savulohella, kurkulla, retiisillä ja herneenversoilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Täysjyväleipä (paahtoleipä)
20
2 dl
Lohitäyte
Savustettua lohi
500 g
Kaprista
1 tl
Punasipuli
½
Tuoretta tilliä
1 nippu
½ prk
Majoneesia
1 dl
Kurkkusalaattia
1 dl
Sitruunamehua
3 rkl
Pippuria
Suolaa
Perunasalaattitäyte
Kuorittuja, keitettyjä perunoita
700 g
Granny Smith omena
1
Punasipuli
½
½ prk
Majoneesia
1 dl
Kurkkusalaattia
1 dl
Suolaa
Pippuria
Sokeria
1 tl
Kuorrute ja koristelu
1 prk
2 prk
Savulohta
Kurkkua
Muutamia retiisejä
Herneenvarsia
Lisää herkullisia ideoita
Britakakku
6 tuntia
Britakakku
(14)