Herkullinen kinkkuvoileipäkakku

Herkullinen kinkkuvoileipäkakku

Perinteinen kinkkuvoileipäkakku on juhlapöydän suosikki. Ohjeen voi hyvin kaksinkertaistaa ja tehdä noin 24x30 cm vuokaan.
https://www.arla.fi/reseptit/herkullinen-kinkkuvoileipakakku/

Tee näin:

Kinkkuvoileipä
  • Vuoraa 30 cm:n leipävuoka tuorekelmulla. Leikkaa paahtoleivästä reunat pois ja aseta neljä siivua vuoan pohjalle. Kostuta kevyesti maidolla. Hienonna kinkku, maustekurkku, paprika ja punasipuli kuutioiksi ja siirrä ne kulhoon. Sekoita joukkoon creme fraiche, kermaviili, sokeri, sinappi ja mustapippuri. Mausta tarvittaessa suolalla. Levitä kolmasosa täytteestä vuokaan ja peitä leipäviipaleilla. Kostuta kevyesti. Toista sama uudelleen vielä kahdesti, jotta saat kolme täytekerrosta. Peitä kakku kelmulla ja anna asettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Seuraavana päivänä irrota voileipäkakku vuoastaan ja aseta se tarjoilualustalle. Mittaa tuorejuusto ja creme fraiche kulhoon ja vatkaa paksuksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Levitä suurin osa kuorrutteesta kakun päälle ja pursota halutessasi loput ruusukkeiksi kakun pinnalle. Taputtele reunoille yrttisilppu. Viimeistele kakku kinkkusiivuin ja kasviksin.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Paahtoleipäviipaleita
16
2 dl
Täyte
Kinkkua
250 g
Suolakurkkua
2
Suippopaprika
1
Punasipuli
1
1 prk
1 prk
Sokeria
1 tl
Sinappia
2 rkl
Mustapippuria
½ tl
Suolaa
Kuorrute ja koristelu
2 prk
1 prk
Yrttisekoitusta esim. ruohosipulia ja persiljaa
2 dl
Ohuita kinkkua siivuja
Parsaa
Viinirypäleitä
Viinisuolaheinää
puntit