Marokkolainen voileipäkakku

Marokkolainen voileipäkakku

Voileipäkakku on erinomainen tarjottava esimerkiksi valmistujaisjuhlissa. Tässä voileipäkakussa on lisäksi marokkolaisia makuja.

Tee näin:

  • Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Sekoita keskenään kikherneet, valkosipuli, sitruunamehu ja tahini. Sekoita joukkoon öljy ja crème fraiche. Poista nahka ja luut kanasta ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Sekoita joukkoon kanatäytteen loput ainekset. Vatkaa creme fraiche ja sekoita joukkoon raastettu sitruunankuori ja valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Aseta tarjoiluvadille kakun pohjaksi 4 leipää. Levitä niiden päälle puolet kanatäytteestä. Laita päälle seuraava kerros leipää, ja niiden päälle hummustahnaa. Lisää seuraava leipäkerros ja jälleen kanatäytettä. Nosta päälle viimeinen leipäkerros ja levitä päälle tuorejuusto-creme fraice -seos. Koristele rucolalla, mintulla, oliiveilla ja sitruunalla.
Valmis!

Ainekset

Leipäviipaletta
16
Sitruuna
½
Hummustahna
Dl keitettyjä kikherneitä
3
Hienonnettua valkosipulinkynsi
1
Tahinitahnaa
1 rkl
Rkl oliiviöljyä
2
1½ dl
Kanatäyte
Grillattu broileri
1
2½ dl
Rkl harissa
1
Hienonnettuja suolakurkkuja
2 dl
Koristeluun
2 dl
Hienonnettu valkosipulinkynsi
1
Suolaa
Pippuria
Rucolaa, sitruunaa, oliiveja, minttua
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g