Voileipäkakku kasvistäytteellä

Voileipäkakku kasvistäytteellä

40 minuuttia
Voileipäkakku on täydellinen juhlaruoka, joka maistuu parhaimmalta, jos sen annetaan tekeytyä vuorokausi ennen nauttimista. Tämä voileipäkakku sopii erinomaisesti myös kasvisruokaa suosiville.

Tee näin:

Voileipäkakku kasvistäytteellä
  • Aloita valmistamaan voileipäkakku muussaamalla ensin Apetina-juusto. Sekoita muussattu juusto ruoanlaittoon sopivan rahkan ja ajvar relish -maustetahnan kanssa huolellisesti sekaisin. Mausta seos suolalla.
  • Leikkaa leipäviipaleista reunat pois; pyri leikkaamaan leivästä mahdollisimman vähän pois.
  • Valitse astia, jolta voileipäkakku tullaan tarjoilemaan. Aseta valitsemallesi tarjoiluastialle 3 viipaletta paahtoleipää jonoksi. Lisää leipien pinnalle 1/3 täytteestä ja levitä tasaiseksi.
  • Kokoa voileipäkakku kasaamalla leipiä ja täytettä vuorotellen niin, että leipiä on neljä kerrosta ja täytettä kaikkiaan kolmessa välissä.
  • Peitä voileipäkakku seuraavaksi tuorekelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään. Halutessasi voit myös koristella kakun samantien.
  • Valmista seuraavaksi kuorrute. Sekoita keskenään rahka ja jogurtti.
  • Levitä seos tasaisesti koko kakun päälle.
  • Koristele voileipäkakku kuvan mukaisesti melonipalloilla, ohuiksi höylätyillä ja rullatuilla kesäkurpitsasuikaleilla, mustilla oliiveilla ja tuoreilla mintunlehdillä.
  • Rouhi lopuksi pinnalle hieman mustapippuria ja lorauta päälle halutessasi oliiviöljyä.
Valmis!

Ainekset

Voileipäkakku
200 g
250 g
Paprika-munakoisotahnaa eli ajvar relishiä (mieluiten voimakasta)
1 dl
Suolaa
Paahtoleipää ita
12 siivua
Voileipäkakun koristelu
250 g
1 dl
Galiamelonia tai hunajameloni
½
Kesäkurpitsa
1
Mustia oliivi
Tuoretta minttua
Vastarouhittua mustapippuria
Oliiviöljyä
Lisää herkullisia ideoita