Voileipäkakun leipä

Voileipäkakun leipä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Voileipäkakku on erinomainen tarjottava esimerkiksi valmistujaisjuhlissa. Voileipäkakun leivän voi myös tehdä itse!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

  • 50 g hiivaa
  • 4½ dl kädenlämpöistä vettä
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 3 tl sokeria
  • 1 l erikoisvehnäjauhoja

Tee näin:

Tee näin:

Murenna hiiva kulhoon. Lisää vesi, rypsiöljy, suola, sokeri ja suurin osa jauhoista. Vaivaa taikinaa 5-10 minuuttia. Anna taikinan nousta liinan alla noin 30 minuuttia. Laita taikina jauhotetulle alustalle. Jaa se kahteen osaan ja laita ne voideltuihin, tilavuudeltaan n. 1 ½ litraisiin, pitkulaisiin vuokiin. Anna kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista uunin alaosassa noin 40 minuutin ajan. Anna leipien jäähtyä muutama minuutti vuoissa. Nosta leivät vuoista ja anna jäähtyä ritilällä. Leikkaa leipä kolmeen kerrokseen ja valmista voileipäkakku makusi mukaan.

Lisää herkullisia ideoita