Italialainen voileipäkakku

Italialainen voileipäkakku

Italialalinen voileipäkakku sopii loistavasti tarjottavaksi vaikkapa valmistujaisissa. Parmankinkku, kirsikkatomaatit ja oliivit koristavat tätä voileipäkakkua.

Tee näin:

  • Muhenna juusto haarukalla. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Sekoita maitorahka, crème fraiche, juusto, tomaatit ja oliivit, valkosipuli, basilika ja rucola keskenään. Poista 3 leipäviipaleesta kuori ja asettele ne vierekkäin. Laita irtoreunaisen vuoan (halkaisija noin 22 cm) pohja leipäviipaleiden päälle ja leikkaa niistä pohjan muotoinen ympyrä. Leikkaa loput leipäviipaleet samalla tavalla. Aseta kerros leipää saman irtopohjaisen vuoan pohjalle. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Laita leipä- ja täytekerroksia vuorotellen vuokaan, päällimmäiseksi täytettä. Peitä tuorekelmulla ja anna kakun seistä jääkaapissa yli yön. Irrota vuoka ja levitä kakun reunoille maitorahkaa. Aseta kakku vadille salaatin päälle, koristele se rukolasalaatilla, kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja parmankinkulla.
Valmis!
Vinkki

Valmista voileipäkakku edellisenä päivänä jotta se ehtii vetäytyä kunnolla.

Ainekset

150 g
10
Kivettömiä mustia oliivia
1 dl
250 g
2 dl
Valkosipulinkynsi puserrettu
1
Tuoretta basilikaa karkeaksi silputtuna
1 dl
Rucolaa karkeaksi silputtuna
1 dl
Pitkänomaista viipaletta vaaleaa leipää
9
Koristeluun
Rucola
Parmankinkkua tai ohuita salamiviipaleita
Kirsikkatomaatit
Mustia oliivi
100 g