Italialainen voileipäkakku

Italialainen voileipäkakku

Italialalinen voileipäkakku sopii loistavasti tarjottavaksi vaikkapa valmistujaisissa. Parmankinkku, kirsikkatomaatit ja oliivit koristavat tätä voileipäkakkua.
https://www.arla.fi/reseptit/italialainen-voileipakakku/

Tee näin:

Italialainen voileipäkakku
  • Muhenna juusto haarukalla.
  • Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.
  • Sekoita maitorahka, crème fraiche, juusto, tomaatit ja oliivit, valkosipuli, basilika ja rucola keskenään.
  • Poista 3 leipäviipaleesta kuori ja asettele ne vierekkäin.
  • Laita irtoreunaisen vuoan (halkaisija noin 22 cm) pohja leipäviipaleiden päälle ja leikkaa niistä pohjan muotoinen ympyrä.
  • Leikkaa loput leipäviipaleet samalla tavalla.
  • Aseta kerros leipää saman irtopohjaisen vuoan pohjalle.
  • Levitä päälle 1/3 täytteestä.
  • Laita leipä- ja täytekerroksia vuorotellen vuokaan, päällimmäiseksi täytettä.
  • Peitä tuorekelmulla ja anna kakun seistä jääkaapissa yli yön.
  • Irrota vuoka ja levitä kakun reunoille maitorahkaa.
  • Aseta kakku vadille salaatin päälle, koristele se rukolasalaatilla, kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja parmankinkulla.
Valmis!
Vinkki

Valmista voileipäkakku edellisenä päivänä jotta se ehtii vetäytyä kunnolla.

Ainekset

Italialainen voileipäkakku
150 g
100 g
Kivettömiä mustia oliivia
1 dl
250 g
2 dl
Valkosipulinkynsi puserrettu
1
Tuoretta basilikaa karkeaksi silputtuna
1 dl
Rucolaa karkeaksi silputtuna
1 dl
Pitkänomaista viipaletta vaaleaa leipää
9
Koristeluun
Rucola
Parmankinkkua tai ohuita salamiviipaleita
Kirsikkatomaatit
Mustia oliivi
100 g