Italialainen voileipäkakku

Italialainen voileipäkakku

Parmankinkku, kirsikkatomaatit ja oliivit koristavat tätä italialaista voileipäkakkua. Voileipäkakut sopivat erinomaisesti vaikkapa valmistujaisissa tarjottavaksi.
Arvioi (8)

Minun arvosanani

Italialainen voileipäkakku

Parmankinkku, kirsikkatomaatit ja oliivit koristavat tätä italialaista voileipäkakkua. Voileipäkakut sopivat erinomaisesti vaikkapa valmistujaisissa tarjottavaksi.

Reseptistä valmistuu 10 annosta

  • 150 g Castello Blue Sinihomejuustoa
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 dl kivettömiä mustia oliiveja
  • 250 g Arla Lempi maitorahkaa
  • 2 dl Arla Lempi Crème fraîchea
  • 1 puserrettu valkosipulinkynttä
  • 1 dl basilikaa karkeaksi silputtuna
  • 1 dl rucolaa karkeaksi silputtuna
  • 9 pitkänomaista viipaletta vaaleaa leipää

Koristeluun

Ohjeet

Muhenna juusto haarukalla. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit. Sekoita maitorahka, crème fraiche, juusto, tomaatit ja oliivit, valkosipuli, basilika ja rucola keskenään. Poista 3 leipäviipaleesta kuori ja asettele ne vierekkäin. Laita irtoreunaisen vuoan (halkaisija noin 22 cm) pohja leipäviipaleiden päälle ja leikkaa niistä pohjan muotoinen ympyrä. Leikkaa loput leipäviipaleet samalla tavalla. Aseta kerros leipää saman irtopohjaisen vuoan pohjalle. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Laita leipä- ja täytekerroksia vuorotellen vuokaan, päällimmäiseksi täytettä. Peitä tuorekelmulla ja anna kakun seistä jääkaapissa yli yön. Irrota vuoka ja levitä kakun reunoille maitorahkaa. Aseta kakku vadille salaatin päälle, koristele se rukolasalaatilla, kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja parmankinkulla.

Vinkit

Valmista voileipäkakku edellisenä päivänä jotta se ehtii vetäytyä kunnolla.

Suositellut tuotteet