
Grillatut ribsit
Grillatut ribsit eli grillikyljet ovat monelle matkoilta tuttu amerikkalainen ruoka. Grillaa maukkaita ribsejä höystettynä itsetehdyllä grillikastikkeella!
Ainekset
Annokset
- 1⅕ kg porsaan kylkeä
- 1 tl suolaa
Grillikastike
-
3 rkl Arla Meijerivoita
- 1 rkl chilikastiketta
- 1 tl kiinalaista soijakastiketta
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl sambal oelekia
- 2 rkl juoksevaa hunajaa
-
Arla Lempi Crème fraîchea tarjoiluun
Tee näin:
Tee näin:
Suolaa kyljykset ja grillaa niitä hiilloksen yllä noin 10 minuuttia kummaltakin puolelta. Sekoita grillikastikkeen voi, chilikastike, soijakastike, inkivääri ja sambal oelek keskenään. Voitele kyljykset grillikastikkeella molemmin puolin - käytä kyljyksien voiteluun noin puolet grillikastikkeesta. Jatka grillaamista noin 5 minuuttia kummaltakin puolen. Leikkaa kyljykset pitkiin paloihin luiden suuntaisesti. Sekoita hunaja loppuun grillikastikkeeseen ja voitele leikatut pinnat ja niiden ympäriltä kastikkeella. Grillaa vielä 5 minuuttia. Tarjoile ribsit crème fraîchen ja / tai kaalisalaatin, salaatin ja grillatun leivän kera.