Coleslaw

Coleslaw

15 minuuttia
Coleslaw on klassinen kaalisalaatti, joka sopii tarjoiltavaksi monen ruoan kera. Erityisen hyvä lisuke coleslaw on grilliruoille ja hampurilaisille.

Tee näin:

Coleslaw
  • Aloita coleslawin valmistus poistamalla kaalista uloimmat lehdet ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi.
  • Voit käyttää suikaloimiseen myös karkeateräistä raastinrautaa tai monitoimikonetta - se nopeuttaa työtä etenkin, jos valmistat suuria määriä coleslaw-salaattia.
  • Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja laita coleslaw muutamaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  • Tarjoa coleslaw esimerkiksi grillatun lihan tai kalan kanssa. Coleslaw maistuu herkulliselta myös hampurilaisten kyytipoikana.
Valmis!
Vinkki

Kotimainen kaali on terveellistä ja edullista. Sen satokausi kestää toukokuulta lokakuulle. Kaalinpäästä riittää monesti useampaankin ruokalajiin – kokeile vaikkapa kaalilaatikkoa, kaalikeittoa tai kaalikääryleitä!

Ainekset

Coleslaw
Kaalia
200 g
Porkkana
1
Sipuli
½
100 g
Majoneesia
½ dl
Ranskalaista sinappia
1 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Yakiniku
60+ min
Yakiniku
(4)
Pikkelöity punasipuli
15 minuuttia
Pikkelöity punasipuli
(20)