Coleslaw

Coleslaw

15 minuuttia
Coleslaw on klassinen kaalisalaatti, joka sopii tarjoiltavaksi monen ruoan kera. Erityisen hyvä lisuke coleslaw on grilliruoille ja hampurilaisille.
https://www.arla.fi/reseptit/coleslaw-kaalisalaatti/

Tee näin:

Coleslaw
  • Aloita coleslawin valmistus poistamalla kaalista uloimmat lehdet ja suikaloi se ohuiksi suikaleiksi.
  • Voit käyttää suikaloimiseen myös karkeateräistä raastinrautaa tai monitoimikonetta - se nopeuttaa työtä etenkin, jos valmistat suuria määriä coleslaw-salaattia.
  • Kuori ja raasta porkkana. Kuori ja hienonna sipuli.
  • Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa ja laita coleslaw muutamaksi tunniksi jääkaappiin maustumaan.
  • Tarjoa coleslaw esimerkiksi grillatun lihan tai kalan kanssa. Coleslaw maistuu herkulliselta myös hampurilaisten kyytipoikana.
Valmis!
Lisää ideoita

Kotimainen kaali on terveellistä ja edullista. Sen satokausi kestää toukokuulta lokakuulle. Kaalinpäästä riittää monesti useampaankin ruokalajiin – kokeile vaikkapa kaalilaatikkoa, kaalikeittoa tai kaalikääryleitä!

Valmistusvinkki

Jos kaali on mielestäsi liian vetistä, voit valuttaa ylimääräisen nesteen siivilässä ennen tarjoilua tai puristaa silputtua kaalia kevyesti ylimääräisen kosteuden poistamiseksi ennen kastikkeen sekoittamista. On myös tärkeää, että coleslawn annetaan olla jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se marinoituu.

Coleslaw Q&A

Coleslaw on monipuolinen kaalisalaatti, joka sopii erinomaisesti monien pääruokien, kuten grillatun lihan ja hampurilaisten kanssa. Olemme koonneet muutamia yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä sekä vastauksia, jotka liittyvät coleslawn valmistukseen. Katso kysymykset alta!

Mitä coleslaw sisältää?
Coleslaw-salaatin ainekset koostuvat yleensä silputusta tai hienoksi viipaloidusta kaalista ja porkkanoista, ja joskus myös muista vihanneksista, kuten sipulista tai paprikasta. Sen jälkeen ainekset sekoitetaan kastikkeeseen, joka sisältää usein majoneesia, suolaa, pippuria ja sinappia. Joissakin muunnelmissa voi olla myös muita ainesosia, kuten omenoita, rusinoita tai pähkinöitä.
Miten coleslaw tehdään?
Aloita raastamalla porkkanat ja viipaloimalla valkokaali. Valmista sen jälkeen kotitekoinen kastike ohjeen mukaan. Sekoita seuraavaksi porkkanaraasteet ja valkokaali kotitekoiseen kastikkeeseen, kunnes kaikki on hyvin sekoittunut keskenään. Peitä ja anna maustua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
Mikä on coleslaw?
Coleslaw-kastikkeella päällystetään vihannekset, mikä antaa niille makua. Se koostuu yleensä yhdistelmästä ainesosia, kuten majoneesia, etikkaa, sokeria, suolaa ja pippuria, sekä muista mausteista, kuten sinapista, valkosipulista tai sellerinsiemenistä. Coleslaw-kastikkeen tarkka resepti voi vaihdella, ja joissakin versioissa käytetään majoneesin sijasta kermaviiliä, jogurttia tai smetanaa. Coleslaw-kastikkeeseen voi lisätä myös esimerkiksi sitruunamehua tai hunajaa maun lisäämiseksi.
Mitä tarjoilla coleslawin kanssa?
Grillattu kana sopii erityisen hyvin coleslawn kanssa, sillä se täydentää kanan suolaisia makuja. Muita vaihtoehtoja ovat esimerkiksi pulled pork, hampurilaiset, hot dogit, fish and chips tai muut grillatut tai paistetut lihat.
Kuinka kauan coleslaw säilyy jääkaapissa?
Coleslaw säilyy jääkaapissa yleensä 3-5 päivää, jos se säilytetään asianmukaisesti ilmatiiviissä astiassa. Tarkka säilyvyysaika voi kuitenkin riippua monista tekijöistä, kuten käytettyjen ainesosien tuoreudesta, kastikkeen happamuudesta sekä jääkaapin lämpötilasta. Säilyvyysajan pidentämiseksi on tärkeää pitää kastike aina jääkaapissa ja peittää se kelmulla tai säilyttää sitä ilmatiiviissä astiassa, jotta ilma ja kosteus eivät pääse sisään.

Ainekset

Coleslaw
Kaali
200 g
Porkkana
1
Sipuli
½
100 g
Majoneesi
½ dl
Ranskalaista sinappia
1 tl
Suolaa
½ tl
Mustapippuria
Lisää herkullisia ideoita
Yakiniku
60+ min
Yakiniku
(4)
Pikkelöity punasipuli
15 minuuttia
Pikkelöity punasipuli
(26)

Coleslaw on ajaton klassikko, jossa eri maut yhdistyvät

Coleslaw on ajaton ja rakastettu lisä esimerkiksi kesän grillijuhlissa, mutta mikään ei estä nauttimasta siitä ympäri vuoden. Tässä perinteisessä coleslaw-reseptissä yhdistyy niin raastetun kaalin rapeus, sekä porkkanoiden luonnonllinen makeus. Coleslawille tyypilliseen tapaan sen kastike tarjoaa hieman happamuutta, mikä tekee siitä niin rakastetun suolaisen ruoan kanssa.

Coleslawia voi muunnella oman mielen mukaan

Coleslaw on mausteinen ja hapan salaatti, jossa on tekstuuria kaalin, sekä porkkanoiden ansiosta. Happamuuden vuoksi se sopii monien erilaisten grillattujen ja paistettujen ruokien rinnalle. Coleslaw maistuu erityisen hyvältä esimerkikisi hampurilaisen välissä, grillatun kanan lisänä tai jopa sellaisenaan.

Coleslaw on ajaton kaalisalaatti, jota voi muunnella oman mielen mukaan. Jos haluat esimerkiksi mukaan lisää happoa, mikään ei estä sinua laittamasta coleslawn sekaan hieman sitruunamehua. Joku tykkää vähän makeammasta mausta - laita mukaan esimerkiksi hunajaa!