Kotimainen kaali on terveellistä ja edullista. Sen satokausi kestää toukokuulta lokakuulle. Kaalinpäästä riittää monesti useampaankin ruokalajiin – kokeile vaikkapa kaalilaatikkoa, kaalikeittoa tai kaalikääryleitä!
Jos kaali on mielestäsi liian vetistä, voit valuttaa ylimääräisen nesteen siivilässä ennen tarjoilua tai puristaa silputtua kaalia kevyesti ylimääräisen kosteuden poistamiseksi ennen kastikkeen sekoittamista. On myös tärkeää, että coleslawn annetaan olla jääkaapissa vähintään 30 minuuttia ennen tarjoilua, jotta se marinoituu.
Coleslaw on monipuolinen kaalisalaatti, joka sopii erinomaisesti monien pääruokien, kuten grillatun lihan ja hampurilaisten kanssa. Olemme koonneet muutamia yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä sekä vastauksia, jotka liittyvät coleslawn valmistukseen. Katso kysymykset alta!
Kaali
|
200 g |
---|---|
Porkkana
|
1 |
Sipuli
|
½ |
100 g | |
Majoneesi
|
½ dl |
Ranskalaista sinappia
|
1 tl |
Suolaa
|
½ tl |
Mustapippuria
|
Coleslaw on ajaton ja rakastettu lisä esimerkiksi kesän grillijuhlissa, mutta mikään ei estä nauttimasta siitä ympäri vuoden. Tässä perinteisessä coleslaw-reseptissä yhdistyy niin raastetun kaalin rapeus, sekä porkkanoiden luonnonllinen makeus. Coleslawille tyypilliseen tapaan sen kastike tarjoaa hieman happamuutta, mikä tekee siitä niin rakastetun suolaisen ruoan kanssa.
Coleslaw on mausteinen ja hapan salaatti, jossa on tekstuuria kaalin, sekä porkkanoiden ansiosta. Happamuuden vuoksi se sopii monien erilaisten grillattujen ja paistettujen ruokien rinnalle. Coleslaw maistuu erityisen hyvältä esimerkikisi hampurilaisen välissä, grillatun kanan lisänä tai jopa sellaisenaan.
Coleslaw on ajaton kaalisalaatti, jota voi muunnella oman mielen mukaan. Jos haluat esimerkiksi mukaan lisää happoa, mikään ei estä sinua laittamasta coleslawn sekaan hieman sitruunamehua. Joku tykkää vähän makeammasta mausta - laita mukaan esimerkiksi hunajaa!