Yakiniku

Yakiniku

60+ min
Yakiniku on japanilainen klassikko, joka tarjoillaan riisin kanssa. Valmista japanilainen coleslaw yakinikun lisukkeeksi. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Yakiniku
  • Aloita yakiniku käsittelemällä ensin liha. Leikkaa lihasta hyvin ohuita paloja.
  • Valmista sitten marinadi lihalle. Kuori tuore inkivääri ja raasta siitä n. 2 rkl inkivääriä. Kaada kulhoon.
  • Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Laita myös valkosipuli kulhoon ja lisää muut ainekset. Pyöräytä liha marinadissa ja anna vetäytyä noin tunnin ajan.
Japanilainen coleslaw
  • Valmista coleslaw. Sekoita smetana, soijakastike ja seesamiöljy kulhossa.
  • Silppua kaali ja porkkana ohuesti. Pyöräytä kaali ja porkkana smetanakastikkeessa.
Tarjoiluun
  • Keitä riisi. Silppua kevätsipuli ja halkaise lime neljään osaan.
  • Kun liha on marinoitunut, kuumenna rasvaseos tilavalla paistinpannulla. Paista liha erissä noin 5 minuutin ajan, kunnes suurin osa marinadista on kypsynyt. Lisää kevätsipuli paistamisen lopussa.
  • Kokoa yakiniku neljään pieneen tarjoilukulhoon. Jaa kulhoihin riisi, japanilainen coleslaw, lime ja liha.
  • Ripottele lihan päälle seesaminsiemeniä ja viimeistele yakiniku korianterilla.
Valmis!

Ainekset

Yakiniku
Puolisulatettu flank steak tai entrecote
400 g
Ingmariini Juokseva rasvaseosta paistamiseen
Marinadi lihalle
Valkosipulinkynsiä
2
Tuoretta inkivääriä
n. 4 cm
Japanilaista soijakastiketta
1½ dl
Mirin riisiviinietikkaa
3 rkl
Sokeria
2 rkl
Sambal oelek -maustetahnaa
2 rkl
Japanilainen coleslaw
200 g
Japanilaista soijakastiketta
2 rkl
Seesamiöljyä
1 rkl
Keräkaalia
250 g
Porkkana
1
Tuoretta korianteria
1 ruukku
Tarjoiluun
Jasmiiniriisiä
3½ dl
Kevätsipulia
4
Lime
1
Seesaminsiemeniä
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Tonnikala-poke bowl
40 minuuttia
Tonnikala-poke bowl
(3)
Nasi Goreng
30 minuuttia
Nasi Goreng
(3)