Nasi Goreng

Nasi Goreng

30 minuuttia
Nasi Goreng on indonesialainen ruokalaji. Nasi Goreng maistuu herkulliselta, se on helppo valmistaa ja mainio tapa käyttää jäännöksiä. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Nasi Goreng
  • Aloita Nasi Gorengin valmistus ja käsittele ensiksi kasvikset ja katkaravut. Kuori sipulit ja leikkaa ne kuutioiksi. Kuori myös porkkanat ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Huuhtele chili ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Valuta pakastetut katkaravut siivilässä.
  • Sulata voi suuressa paistinpannussa korkealla lämmöllä, mutta kuitenkin ruskistamatta. Kuullota sipulit ja porkkanat pannulla noin 1 minuutin ajan.
  • Vähennä lämpöä, lisää herneet ja riisi ja paista niitä samalla sekoittaen 2 minuuttia.
  • Lisää riisiin ketjap manis, sambal oelek, limemehu ja suola. Lämmitä ruoka hyvin samalla, kun sekoitat sitä.
  • Muussaa Apetina juustokuutioita melko kevyesti ja sekoita juusto riisiin yhdessä porkkanan, yrttien (säästä hiukan koristeeksi), katkarapujen ja chilin kanssa.
  • Tarjoile lämmin Nasi Goreng suurella lautasella.
Valmis!

Ainekset

Nasi Goreng
40 g
Punasipulia (n. 150 g)
2
Herneitä
300 g
Keitettyä kylmää riisiä (n. 320 g raakaa riisiä)
800 g
Ketjap manis (indonesialainen makea soijakastike)
4 rkl
Sambal oelek -maustetahnaa
2 tl
Tuorepuristettua limemehua
2 rkl
Karkeaa suolaa
1 tl
200 g
Porkkanaa (n. 150 g)
2
Karkeasti silputtuja yrttejä kuten persiljaa, korianteria tai basilikaa
2 dl
Katkarapuja
200 g
Punaista chiliä
1
Lisää herkullisia ideoita