Nasi Goreng

Nasi Goreng

30 minuuttia
Nasi Goreng on indonesialainen ruokalaji ja sen nimi tarkoittaa paistettua riisiä indonesian kielellä. Nasi Goreng maistuu herkulliselta, se on helppo valmistaa ja lisäksi se on mainio tapa käyttää tähteitä. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/nasi-goreng/

Tee näin:

Nasi Goreng
  • Aloita keittämällä riisi pakkauksen ohjeiden mukaan ja anna jäähtyä (ellet käytä kypsennettyä ylijäämäriisiä).
  • Sekoita jogurtti ja makea chilikastike kulhossa.
  • Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa kaali pienemmiksi paloiksi.
  • Kuumenna öljy suuressa paistinpannussa tai wokissa. Paista sipulit ja vihannekset pehmeiksi ja kiiltäviksi.
  • Lisää riisi, soijakastike, kecap manis, terasi, tomaattipyree ja liha.
  • Kuumenna sekoittaen 4-5 minuuttia, kunnes kaikki on lämmennyt kauttaaltaan. Tarjoile kastikkeen kanssa.
Valmis!

Nasi Goreng Q&A

Mitä eroa on paistetulla riisillä ja nasi gorengilla?
Nasi goreng on maultaan paljon rohkeampi kuin paistettu riisi. Se on tyypillisesti makeampaa, mausteisempaa ja suolaisempaa, ja sillä on ainutlaatuinen tummanruskea väri.
Mistä nasi goreng -kastike on tehty?
Vaikka kastikkeelle on monia reseptejä, perinteisiä versioita ovat kecap manis (makea soijakastike, jota voi ostaa tai valmistaa kotona soijakastikkeesta ja palmu- tai ruskeasta sokerista). Joukkoon lisätään katkaraputahna. Näistä ainesosista on kuitenkin monia muunnelmia, kuten sweet chili, hoisin tai jopa teriyaki-kastikkeet.
Kuinka kauan nasi gorengia voi säilyttää?
Jos käytit tuoretta riisiä, tähteet säilyvät jopa neljä päivää, jos ne säilytetään jääkaapissa ilmatiiviissä astiassa. Jos käytit edelliseltä aterialta jäänyttä riisiä, sinun on oltava varovaisempi, eikä ruokaa yleensä suositella säilytettäväksi päivää kauempaa.
Voiko nasi gorengin lämmittää uudelleen?
Ehdottomasti. Lisää vain muutama ruokalusikallinen vettä ja lämmitä uudelleen mikroaaltouunissa tai liedellä. Muista, että riisiä voi lämmittää turvallisesti vain kerran, joten sen jälkeistä lämmittämistä ei suositella.

Ainekset

Nasi Goreng
Keitettyä riisi (n. 320 g raakaa riisiä)
800 g
Luutonta porsaan ulkofileetä tai kanaa
400 g
Sipuli
1
Kiinankaalia
400 g
Rypsiöljyä
1 rkl
Pinaatinlehtiä
100 g
Soijakastiketta
3 rkl
Ketjap manis (indonesialainen makea soijakastike)
2 rkl
Katkaraputahnaa
1 tl
Tomaattimurskaa
2 rkl
Karkeaa suolaa
1 tl
Mustapippuria
½ tl
Kastike
2 dl
Makeaa chilikastike
½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Nuudeli-katkarapusalaatti
30 minuuttia
Nuudeli-katkarapusalaatti
(6)

Paistettua riisiä indonesialaisella twistillä

Tummanruskea ja kauniin karamellisoitunut väri, mausteinen, makea ja savuinen maku. Nasi goreng on yksi Indonesian tunnetuimmista ruokalajeista. Tämä ruokalaji on helppo valmistaa kotona, kun käytetään ylijäämäriisiä, sianlihaa tai kanaa sekä makeaa chilikastiketta, jotta saadaan aikaan ruokalajin kuuluisat makeat ja mausteiset vivahteet.

Nasi gorengin alkuperä

Suoraan käännettynä nasi goreng tarkoittaa paistettua riisiä indonesian kielellä. Sitä pidetään yleisesti maan kansallisruokana, ja se on luotu keinoksi käyttää ylijäämäriisiä. Vaikka tekniikka oli alun perin eteläkiinalaisten maahanmuuttajien käyttöönottama, reseptistä tuli nopeasti indonesialainen, kun tärkeimpien ainesosien luetteloon lisättiin paikallisia ainesosia, kuten katkaraputahnaa sekä kecap manis (makea soijakastike).

Nasi gorengin mausteet

Kaksi keskeistä ainesosaa antaa tälle ruokalajille sen erityisen värin ja maun. Ensimmäinen on kecap manis, makea soijakastike, joka on koostumukseltaan paksua ja siirappimaista. Yhdistettynä terasin (indonesialainen katkaraputahna) suolaiseen, maanläheiseen ja täyteläiseen makuun se luo täydellisen tasapainon karamellisoituneen makean ja suolaisen välillä, josta nasi goreng on kuuluisa.

Kokeile erilaisia lisukkeita nasi gorengin kanssa

Perinteinen lisuke on paistettu kananmuna, joka asetetaan varovasti valmiin ruokalajin päälle. Tuore vihreä sipuli, chili ja paistetut salottisipulit ovat myös loistava yhdistelmä, joka ei ainoastaan näytä hyvältä, vaan tuo lautaselle lisää raikkautta ja rapeutta.

Parhaat säilytysvinkit

Laita tähteet ilmatiiviiseen astiaan ja säilytä jääkaapissa enintään neljä päivää (jos olet käyttänyt tuoretta riisiä) tai yhden päivän (jos olet käyttänyt edellisestä ateriasta jäänyttä riisiä).