Pikkelöity punasipuli

Pikkelöity punasipuli

15 minuuttia
Pikkelöity punasipuli on maukas lisuke grilliruoan kanssa. Se toimii myös bageleiden täytteiden tai salaatin mukana. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Pikkelöity punasipuli
  • Kuori ensiksi punasipulit ja leikkaa renkaiksi.
  • Aloita pikkelöity punasipuli kiehauttamalla sokeri ja etikka kattilassa. Lisää punasipulit ja keitä 2–3 minuuttia.
  • Ota punasipulit pois kattilasta lusikalla ja laita ne lasiin. Keitä lientä korkealla lämmöllä ilman kantta noin 5 minuuttia tai kunnes liemestä on jäljellä noin 1 dl.
  • Kaada punasipulien päälle sitruunamehua ja lientä. Sulje säilytyspurkki tiiviillä kannella.
  • Säilytä pikkelöity punasipuli jääkaapissa.
  • Tarjoile pikkelöity punasipuli tacojen, salaatin tai bagelin kanssa.
Valmis!
Vinkki

Voit jättää sitruunamehun pois reseptistä, mutta sitrushedelmien mehu antaa punasipulille sen vaaleanpunaisen värin (kestää noin 1 vuorokausi ennen kuin punasipuli saavuttaa kuvan värin). Sitruunamehu voidaan korvata appelsiini-, klementiini-, lime- tai greippimehulla. Pikkelöity punasipuli säilyy jääkaapissa peitettynä noin 2 viikkoa.

Vinkki

Tee pikkelöidystä punasipulista jouluversio lisäämällä marinadiin kokonaisia mustapippureita ja neilikoita, kardemummansiemeniä ja tähtianista.

Ainekset

Pikkelöity punasipuli
Sokeria (n. 1 dl)
85 g
Etikkaa
1 dl
Punasipuli (n. 150 g)
2
Tuorepuristettua sitruunamehua
1 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Nachovuoka
45 minuuttia
Nachovuoka
(20)
Tonnikala-poke bowl
40 minuuttia
Tonnikala-poke bowl
(3)