New York bagels

New York bagels

Nämä amerikkalaishenkiset bagelit saavat täytteekseen savulohta. Nam!

Tee näin:

  • Leivo ensin rinkelit. Sekoita jauhot, hiiva, suola, hunaja ja vatkattu muna hyvin yhteen (monitoimikone sopii tähän hyvin). Vähitellen lisää lämmintä vettä, kunnes taikina on tasainen.
  • Alusta taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Aseta kulhoon, peitä ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan noin tunnin ajaksi.
  • Aseta taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa kaksi tai kolme minuuttia tasoittaen kaikki suurimmat ilmataskut. Jaa taikina käsin kahteentoista osaan ja pyörittele palloiksi.
  • Aseta taikinapallot uunipellille leivinpaperille ja litistä bageleita hieman öljytyllä leivinpaperilla. Tee reikä jokaisen bagelin keskelle puulusikan kahvalla.
  • Peitä kelmulla ja jätä kohoamaan noin 45 minuutiksi. Lämmitä uuni 230 °C asteeseen.
  • Kun bagelit ovat kohonneet, keitä vettä kattilassa kiehuvaksi. Laske jokainen bagel erikseen veteen ja hauduta 1-2 minuuttia.
  • Sirottele seesaminsiemenet ja unikonsiemenet erillisille lautasille. Vaikka bagelit ovat vielä märkiä, paina toinen puoli seesaminsiemeniin ja toinen puoli unikonsiemeniin.
  • Aseta bagelit takaisin leivinpaperilla uunipellille ja paista 10-12 minuuttia, tai kunnes bagelit ovat kullanruskeita. Jätä sivuun jäähtymään.
  • Leikkaa bagelit kahtia ja levitä puoliskoille creme fraichea. Lisää savustettu lohi ja muut haluamasi täytteet.
Valmis!

Ainekset

Rinkelit
Jauhoja
500 g
Kuivahiivaa
2 tl
Suolaa
1 tl
Hunajaa
1 rkl
Kananmuna vatkattuna
1
Lämmintä vettä
3 dl
Rypsiöljy voiteluun
Siemensekoitusta esim. auringonkukansiemeniä, seesaminsiemeniä
Tarjoiluun
Savustettua lohi
500 g
1 prk
Punasipuli
2
Salaatinlehti