New York bagels

New York bagels

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(0)

Nämä amerikkalaishenkiset bagelit saavat täytteekseen savulohta ja herkullista Apetina-juustoa. Nam!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Rinkelit

  • 500 g jauhoja
  • 2 tl kuivahiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 kananmuna vatkattuna
  • 3 dl lämmintä vettä
  • rypsiöljyä voiteluun
  • 4 rkl seesaminsiemeniä
  • 4 rkl unikonsiemeniä

Tarjoiluun

  • 500 g savustettua lohta
  • 1 pkt Arla Apetina juustoa

Tee näin:

Tee näin:

Sekoita jauhot, hiiva, suola, hunaja ja vatkattu muna hyvin yhteen (monitoimikone sopii tähän hyvin). Vähitellen lisää lämmintä vettä, kunnes taikina on tasainen. Alusta taikina kevyesti jauhotetulla alustalla. Aseta kulhoon, peitä ja jätä lämpimään paikkaan kohoamaan noin tunnin ajaksi. Aseta taikina kevyesti jauhotetulle pinnalle ja vaivaa kaksi tai kolme minuuttia tasoittaen kaikki suurimmat ilmataskut. Jaa taikina käsin kahteentoista osaan ja pyörittele palloiksi. Aseta uunipellille leivinpaperille ja litistä bageleita hieman öljytyllä leivinpaperilla. Tee reikä jokaisen bagelin keskelle puulusikan kahvalla. Peitä kelmulla ja jätä kohoamaan noin 45 minuutiksi. Lämmitä uuni 230 °C. Kun bagelit ovat kohonneet, keitä vettä kattilassa kiehuvaksi. Laske jokainen bagel erikseen veteen ja hauduta 1-2 minuuttia. Sirottele seesaminsiemenet ja unikonsiemenet erillisille lautasille. Vaikka bagelit ovat vielä märkiä, paina toinen puoli seesaminsiemeniin ja toinen puoli unikonsiemeniin. Aseta bagelit takaisin leivinpaperilla uunipellille ja paista 10-12 minuuttia, tai kunnes bagelit ovat kullanruskeita. Jätä sivuun jäähtymään. Tarjoilu: Leikkaa bagelit kahtia ja täytä savustetulla lohella ja Apetina-juustolla.