Voit vaihdella salaatin aineksia sen mukaan, mitkä vihannekset ovat sesongissa. Voit käyttää salaatissa mansikoiden tilalla myös uusia perunoita, parsaa tai porkkanoita.
Kun valikoimassasi on helppo kesäsalaattiresepti, lämpimiin kesäiltoihin sopivan ihastuttavan pääruoan tai lisukkeen valmistaminen on nopeaa ja yksinkertaista. Lue lisää kesäsalaateista alla, jossa olemme vastanneet useimmin kysyttyihin kysymyksiin niistä.
Rucola
|
100 g |
---|---|
Baby-pinaattia
|
100 g |
Tuoreita herneitä
|
200 g |
Punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja halkaistuina
|
400 g |
Mansikoita
|
250 g |
Kevätsipulia (n. 100 g)
|
1 nippu |
Apetina® Classic -kuutioita
|
200 g |
---|
Oliiviöljyä
|
1 rkl |
---|---|
Vaaleaa balsamiviinietikkaa
|
1 rkl |
Tuorepuristettua sitruunamehua
|
1 rkl |
Sinappia
|
1 tl |
Suolaa
|
¼ tl |
Pippuria myllystä
|
Tämä virkistävä kesäsalaatti mansikoilla ja vihanneksilla on loistava lounas- tai illallisruoka. Voit tarjoilla sitä virkistävänä alkupalana pienemmälle ystävä- ja perheryhmälle tai käyttää sitä kevyenä lisukkeena suuremmallekin väkijoukolle. Riippumatta siitä, miten tarjoilet sen, se maistuu upealta. Tuoreiden ja rapeiden vihannesten, makeiden mansikoiden ja suolaisen, kirpeän salaattijuuston yhdistelmä yrteillä on suussa sulavan hyvä ja virkistää sinua varmasti lämpimän auringossa vietetyn päivän jälkeen.
Jos etsit muita hyviä salaatti-ideoita kesäjuhlamenuusi tai viihtyisälle piknikille, suosittelemme tutustumaan muihin kesäresepteihimme. Jos pidät ajatuksesta käyttää hedelmiä salaateissasi, sinun kannattaa kokeilla meloni-kurkkusalaattiamme tai janon sammuttavaa vesimelonisalaattiamme.
Herkullisen kesäsalaatin valmistaminen illalliseksi on helppoa kesällä, kun tuoreita raaka-aineita on runsaasti, mausta puhumattakaan. Tämän pinaatteja ja kirsikkatomaatteja sisältävän kesäsalaatin auringon kypsyttämät tuotteet erottavat sen todella muista salaateista.
Pippurisen rucolan, maanläheisen babypinaatin ja herneiden, makeiden mansikoiden ja raikkaan kevätsipulin yhdistelmä on ihanan raikas ja monimutkainen. Rucola ja pinaatti muodostavat ruokalajin vankan pohjan, koska koristeelliset mansikat korostavat sitä makealla maullaan, pehmeällä koostumuksellaan ja kesän tuoksullaan, kun taas kevätsipulit tuovat raikkaan rakenteen ja hienovaraisen sipulin maun pienellä terävyydellä, joka ei ole kuitenkaan liian hallitseva.
Vinaigretten valmistaminen on uskomattoman helppoa. Vinaigrette on eräänlainen kastike, joka on valmistettu sekoittamalla öljyä, etikkaa ja muita mausteita tai aromeja, tässä tapauksessa sitruunamehua ja sinappia. Parhaan kesäsalaatinkastikkeen on oltava vaalea ja kirkas, joten tämä vinaigrette on täydellinen valinta tähän kesäsalaattiin, jossa on mansikoita ja salaattijuustoa. Kastike täydentää täydellisesti salaatin kevyitä mutta monimutkaisia makuja.
Koska tämä vinaigrette on valmistettu täyteläisestä oliiviöljystä, makeasta ja hapokkaasta vaaleasta balsamiviinietikasta ja raikkaasta, happamasta sitruunamehusta, saat täydellisen kastikkeen. Aromaattinen sinappi lisää kastikkeeseen pistävän ja hieman mausteisen maun syventäen koko kastikkeen makuja ja antaen sille lisää monipuolisuutta. Sinappi auttaa myös emulgoimaan öljyä ja etikkaa luoden hyvin yhdistellyn kastikkeen, jonka hieman kirpeä maku raikastaa tätä herkullista kesäsalaattia.
Grillattu liha sopii hyvin tämän kesäsalaatin kanssa. Kevyt kesäsalaatti pihvin, sianlihan, ribsien, kanan tai vastaavan täydellisesti kypsennetyn lihan kanssa on loistava yhdistelmä. Salaatin rapeus ja raikkaus yhdistettynä grillatun lihan savuisiin makuihin on kesän ruumiillistuma, joten kokeile esimerkiksi grillattuja ribsejä tai maustettuja lammasvartaita.
Salaatti sopii myös grillatun kalan ja äyriäisten kanssa. Kokeile yhdistää se täyteläiseen voiseen grillattuun loheen, lohkeilevaan turskaan, mietoon ruijanpallakseen, lihaiseen tonnikalaan tai makeisiin ja suolaisiin katkarapuihin riippuen siitä, millaisista merenelävistä pidät eniten.
Saatat myös haluta tarjoilla sitä rapeiden leipäviipaleiden kanssa lisätäksesi hieman purutuntumaa ja rakennetta. Voit kokeilla suolaista oliivileipäämme timjamilla, joka lisää kesäsalaattiin sekä makua että rakennetta.
Tätä makeaa ja maukasta kesäsalaattia on helppo varioida kokeilemalla kauden tuotteita, esimerkiksi kauden marjoja, vihanneksia ja yrttejä.
Mustikkainen kesäsalaatti on suosittu muunnelma. Mustikoissa on hieman kirpeä maku, jossa on hienovaraisia makeuden ja maanläheisyyden vivahteita. Niiden monitahoinen makuprofiili toimii hyvin tässä kesäsalaatissa. Sen lisäksi, että mustikat ovat maukkaita, ne ovat myös kaunis lisä rohkealla tummansinisellä värillään kirkkaanvihreää salaattipohjaa vasten.
Jos haluat käyttää tuoreita yrttejä, suosittelemme tekemään yksinkertaisen kesäsalaatin basilikasta. Tämä makea ja hieman mausteinen yrtti sopii erinomaisesti tämänkaltaisiin salaatteihin, koska se sekä täydentää että kompensoi tuoreiden vihannesten ja mansikoiden makuja.
Se maistuu hyvältä myös tuoreiden yrttien, kuten mintun ja sitruunaverbenan, kanssa. Ensin mainittu lisää virkistävän ja viilentävän maun, joka sopii hyvin yhteen rucolan pippuristen pohjasävyjen ja sinapinmakuisen vinaigretten kanssa. Jälkimmäisessä on sitrusmainen ja kukkainen maku, joka tasapainottaa täydellisesti mansikoiden makeutta ja heijastaa vinaigretten vastapuristetun sitruunamehun happamuutta.
Tämä resepti ei ole täydellinen ilman maukasta kastiketta. Käytä aina laadukkaita ainesosia täydellisen vinaigretten valmistamiseen. Se, kuinka hyvältä se maistuu, riippuu suurelta osin käyttämiesi ainesosien laadusta, joten valitse hyvä oliiviöljy, balsamiviinietikka ja sinappi ja käytä vastapuristettua sitruunamehua.
Muista sekoittaa vinaigrette huolellisesti varmistaaksesi, että kaikki ainesosat yhdistyvät hyvin ja maut jakautuvat tasaisesti. Voit esimerkiksi tehdä sen pienessä shakerissa tai kannellisessa hillopurkissa, jossa on helppo ravistaa kaikki ainesosat yhteen.