Oletko kiinnostunut saamaan lisätietoja lampaanlihan valmistamisesta vartaissa? Olemme koonneet alle vastauksemme joihinkin useimmin kysyttyihin kysymyksiin.
Lampaan jauhelihaa
|
500 g |
---|---|
Hienonnettua punaista chiliä
|
1 tl |
Valkosipulinkynttä puserrettu
|
2 |
Suolaa
|
1 tl |
Hienonnettua minttua
|
2 rkl |
Hienonnettua korianteria
|
2 rkl |
Sitruunankuori
|
½ |
1 dl | |
3 rkl |
Risoni-pastaa
|
2 dl |
---|---|
Keltasipuli
|
1 |
2 rkl | |
Vettä
|
1 l |
Suolaa
|
1 tl |
Kurkku
|
1 |
Hienonnettua, tuoretta persiljaa
|
1 dl |
150 g |
Lämmin grilli ja auringon lämpö. Kaikki mitä tarvitset on paahdettujen lammasvartaiden suussa sulavaa tuoksu ja rakkaidesi onnelliset hymyt. Lammasvartaiden reseptimme auttaa sinua tuomaan mehukkaan ruokalajin juhliisi. Kun jauhelihaan sekoitetaan maitoa, liha säilyttää kosteuden, minkä ansiosta lopputuotteesi on pehmeä ja mehukas. Ja se on vain sisäpuoli. Paista jauhelihasämpylöitä muutaman minuutin ajan paitsi mehujen sulkemiseksi mutta myös herkullisen, hieman karamellisoituneen kuoren aikaansaamiseksi. Tällä tavalla jokaisessa suupalassa on ihastuttava yhdistelmä lievästi rapeaa, mehevää lihaa.
Huomioi lammasvartaiden alkuperä panostamalla perinteisiin koftamakuihin. Chili, valkosipuli, korianteri ja minttu ovat mausteita, joita löytyy yleisesti karitsakoftasta, ja yhdessä ne muodostavat upean yhdistelmän kesän aromeja ja makuja. Chili ja valkosipuli tuovat karitsakoftaan lämpöä ja suolaisia vivahteita, kun taas korianteri ja minttu sopivat täydellisesti antamaan lihalle tuoreutta.
Kiinnostavatko muutkin grilliruoat? Miten olisi lautasellinen grillattuja ribsejä herkullisella grillikastikkeella? Tai ehkä etsit lisuketta, joka voi imeä kaikki mehut lammasvartaista. Kokeile leipoa kesäinen oliivileipä, joka tekee varmasti vaikutuksen.
Kesä tuo ihmiset yhteen, ja olipa kyseessä ulkopiknik tai grillijuhlat, lammasvartaat ovat vastustamaton kesäruoka kaikille kokeiltavaksi. Ruokalaji on yksinkertainen ja helppo valmistaa etukäteen sekä tuoda mukana, mikä tekee siitä täydellisen piknikille tai nyyttikesti-illalliselle.
Jos siis haluat istua alas perheesi kanssa perinteisellä tavalla ruokapöydässä ja nauttia ateriasta, voit tehdä sen helposti. Mutta voit myös valita maalaismaisemman tavan ja valmistella lammasvartaat valmistettavaksi ja nautittavaksi nuotion ympärillä. Kumpikin tapa on täydellinen.
Jos tunnet halua dipata lammasvartaat tsatsikiin tai hummukseen, luota meihin: se on täysin luonnollista. Erityisesti tsatsiki sopii hyvin lampaanlihan täyteläisyyteen kreikkalaisen jogurtin raikkaiden ja kirpeiden makujen vuoksi tuoden samalla kermaista rakennetta jokaiseen suupalaan.
Mehevät lammasvartaat ovat todellinen ilo, mutta se ei tarkoita, ettet voi säätää reseptiä ja lisätä persoonallista säväystä. Lisää esimerkiksi kuminaa, joka sopii hyvin lampaanlihan kanssa ja antaa maanläheisemmän ja lämpimämmän maun. Rosmariini ja timjami ovat myös klassisia yhdessä lampaanlihan kanssa. Rosmariinin mäntymäiset ja hieman kukkaiset vivahteet voivat lisätä upean aromaattisen kosketuksen, kun taas sitruunainen ja hieman minttuinen timjami voi tukea olemassa olevaa makupalettia.
Voit myös täyttää lammasvartaat juustoseoksella, esimerkiksi vuohenjuustolla tai salaattijuustolla lisätäksesi kermaisen yllätyksen, joka vie vartaat uudelle tasolle.
Ehkä olet uusi vartaiden valmistamisessa tai ehkä olet jo konkari. Joka tapauksessa meillä on pari huomionarvoista vinkkiä ja temppua, joiden avulla voit tehdä vieraisiisi vaikutuksen grillaustaidoillasi.
Jos käytät puisia vartaita, liota niitä vedessä reilut 30 minuuttia ennen käyttöä. Näin puu imee veden ja estät niiden palamisen grillissä. Jos sinulla on metallisia vartaita, älä huoli, koska ne kestävät lämpöä.
Ymmärrämme halun täyttää vartaat mahdollisimman monella herkullisella lihapalalla, mutta suosittelemme jättämään tilaa yksittäisten viipaleiden väliin. Näin varmistat, että liha kypsyy tasaisesti, jolloin saat parhaan tuloksen.