Tämän kermaisen jälkiruoan pehmeän suutuntuman ja suussa sulavan rakenteen saavuttaminen riippuu siitä, että se jähmettyy kunnolla - eli liivate on hallittava. Varmista, että kaikki liivatelehdet peittyvät kokonaan veteen tarttumatta toisiinsa, ja käytä matalaa astiaa tai tarjotinta, jossa on tasainen pohja. Kun liivatelehdet ovat tarpeeksi pehmeitä, noin 10 minuutin kuluttua, purista niitä puristamalla ylimääräinen vesi pois, ennen kuin sekoitat ne kerman joukkoon. Kun olet lisännyt sen lämpimään kermavaahtoon, sekoita, kunnes olet varma, että se on täysin liuennut - muuten jälkiruokaan saattaa tulla kokkareita. Muista, ettet koskaan lisää liivatetta kiehuvaan kermavaahtoon, sillä liika kuumennus voi heikentää liivatteen kovettumisominaisuuksia huomattavasti.
Marjaisa pannacotta maistuu niin arkena kuin juhlienkin jälkiruokana. Lue lisää alta!
Liivatelehteä
|
2 |
---|---|
Vaniljatangon siemenet
|
1 |
5 dl | |
Sokeria
|
1 dl |
Marjoja
|
100 g |
---|---|
Sokeria
|
50 g |
Sitruunamelissaa
|
---|
Koska kyseessä on pohjimmiltaan yksinkertainen kermajälkiruoka, tämän italialaisen herkun tarjoilemiseen perheellesi tai vieraillesi ei tarvita monia ainesosia. Se on kevyt ja herkkä jälkiruoka, jonka koostumus on niin pehmeä ja kermainen, että se tuntuu melkein sulavan kielelläsi. Tuoreet vaniljasiemenet tuovat kermajälkiruokaan sekä makeutta että syvää makua kukkaisen arominsa ansiosta. Itse vaniljatangon jättäminen kerman joukkoon sen kypsymisen ajaksi korostaa tätä kaunista makua entisestään ja korostaa, miksi vaniljan maku on klassikko.
Jos etsit samankaltaista jälkiruokaa, mutta jossa on rapea, karamellisoitu, poltetusta sokerista valmistettu pintakerros, tutustu klassiseen ranskalaiseen crème brûlée -ruokaan.
Pannacotan täytteenä käytettävän kotitekoisen marjakastikkeen valmistaminen on sekä nopeaa että helppoa. Marjojen, kuten vadelman, mustikan, karhunvatukan ja mansikan, sekoitus sopii mainiosti, sillä nämä hieman kirpeät marjat sopivat hyvin yhteen. Voit valita haluamasi marjat, kokeilla eri sekoituksia tai käyttää vain yhtä makua kerrallaan. Marjakulissin maku on makea ja elinvoimainen, ja se todella piristää ruokaa. Sen väri on syvän purppuranpunainen, riippuen käyttämistäsi marjoista, mikä antaa sille kauniin ulkonäön kermaisen-valkoisen jälkiruoan päällä. Sekä makujen että värien yhdistelmä tekee varmasti vaikutuksen ystäviin ja perheeseen.
Koska kyseessä on jälkiruoka, jota voidaan maustaa lukemattomilla erilaisilla mausteilla, olemme koonneet yhteen valikoiman ihania tapoja, joilla ainesosia voi muunnella. Käytä perusreseptiämme ja lisää mangoa, suklaata tai mansikkaa, jotta voit ravistella ja kokeilla jotain uutta klassikkoreseptin kanssa.
Mango-panna cotta on ihanan raikas versio klassikosta. Kerman makeus ja jälkiruoan pohjalle laitettu raikkaan kirpeä mangosose tasapainottavat toisiaan kauniisti. Tee oma soseesi mangosta, appelsiinimehusta ja sokerista. Lisää kermaseokseen limetinlehtiä sen kypsennyttyä, jotta tämä versio kermajälkiruoasta olisi entistäkin pirteämpi. Tarjoile mangopanna cotta hienonnettujen mangopalojen, limen kuoren ja sitruunan balsamin kanssa.
Jälkiruokien maustaminen suklaalla on klassikko, ja voit käyttää sitä myös tässä kermajälkiruoassa. Koska jälkiruoka on luonnostaan makea, se kestää jopa hyvin tummaa suklaata, jonka maku on rikas ja intensiivinen. Hienoksi pilkotun suklaan lisääminen kermajälkiruokaan muuttaa hieman sen rakennetta, sillä siitä tulee hieman kuohkeampaa ja moussea muistuttavaa. Tarjoile dekadentti ruskeasuklaa panna cotta kermavaahdon ja maukkaan marjakoulisi kanssa.
Jos suklaapanna cotta kuulostaa juuri sinun makuusi, kannattaa tutustua myös suklaavanukkaan ja suklaamoussen resepteihimme, jotta voit nauttia vielä enemmän voimakkaasta ja rohkeasta suklaan mausta.
Jos rakastat makeita marjoja niin paljon, että marjakulhoon käyttäminen ei riitä, mansikkainen panna cotta saattaa olla sinulle hitti. Soseutettujen mansikoiden lisääminen seokseen toimii hienosti, sillä tuoreiden mansikoiden makeus ja vaniljan lämpö sopivat täydellisesti yhteen. Mansikkasose antaa jälkiruokaan myös kauniin vaaleanpunaisen värin, jota voi korostaa käyttämällä hieman punaista elintarvikeväriä . Tarjoile vihreiden mintunlehtien kanssa .