Espressopannacotta

Espressopannacotta

Pannacotta on perinteinen italialainen jäkiruoka, joka tässä reseptissä saa seurakseen ripauksen kahvin makua.

Tee näin:

  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Vatkaa kattilassa kerma, pikakahvijauhe ja sokeri. Anna seoksen kiehahtaa ja nosta kattila levyltä. Purista liivatelehdistä vesi ja liuota ne kuumaan kermakahviin. Mausta seos vaniljasokerilla ja mahdollisesti konjakilla. Kaada seos vedellä huuhdottuihin espressokuppeihin tai -laseihin. Peitä kelmulla. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 5 tuntia tai seuraavaan päivään.
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Vaihda kahvi puoleen desilitraan tummaa kaakaota tai kahteen ruokalusikalliseen amarettolikööriä, vähennä silloin sokeria.

Ainekset

Liivatelehteä
2
5 dl
Espresso- tai tummaa pikakahvia
2 rkl
Sokeria
¾ dl
Vaniljasokeria
1 tl
Konjakkia
halutessasi 2 tl