Pannacotta

Pannacotta

Italiasta peräisin oleva pannacotta on käden käänteessä syntyvä jälkiruoka. Reseptillä valmistat myös jogurttipannacottan korvaamalla osan kermasta jogurtilla.
https://www.arla.fi/reseptit/pannacotta/

Tee näin:

Pannacotta
  • Valmista pannacotta valuttamalla ensin kylmää, raikasta vettä astiaan. Astian tulee olla sen kokoinen, että liivatelehdet mahtuvat veden pinnan alle pehmenemään. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
  • Kiehauta seuraavaksi kerma ja sokeri varoen kattilassa. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi huolellisesti pois. Lisää puristetut liivatelehdet kattilaan kuuman kerman joukkoon.
  • Sekoita kermaa kunnes liivatelehdet ovat sulaneet sen sekaan. Nosta kattila pois levyltä ja anna kerman jäähtyä.
  • Kun kerma on jäähtynyt, lisää joukkoon vaniljasokeri.
  • Valitse seuraavaksi sopivat tarjoiluastiat pannacotta-annoksille (6 kpl).
  • Kaada seos annosmaljoihin. Anna pannacotta-annosten jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
  • Kun pannacotta on hyytynyt, tarjoile annokset esimerkiksi marjojen, marenkien tai hunajan kanssa. Pannacotta maistuu erinomaiselta myös karamellikastikkeen kera!
Valmis!
Vinkki

Vinkki! Valmista jogurttipannacotta korvaamalla 1 dl kermaa jogurtilla. Käytä tällöin valmistukseen 2 ½ liivatelehteä.

Ainekset

Pannacotta
5 dl
Liivatelehteä
2
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
1 tl