Italiasta peräisin oleva pannacotta on käden käänteessä syntyvä jälkiruoka. Reseptillä valmistat myös jogurttipannacottan korvaamalla osan kermasta jogurtilla.
Tee näin:
Pannacotta
Valmista pannacotta valuttamalla ensin kylmää, raikasta vettä astiaan. Astian tulee olla sen kokoinen, että liivatelehdet mahtuvat veden pinnan alle pehmenemään. Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Kiehauta seuraavaksi kerma ja sokeri varoen kattilassa. Nosta liivatelehdet vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi huolellisesti pois. Lisää puristetut liivatelehdet kattilaan kuuman kerman joukkoon.
Sekoita kermaa kunnes liivatelehdet ovat sulaneet sen sekaan. Nosta kattila pois levyltä ja anna kerman jäähtyä.
Kun kerma on jäähtynyt, lisää joukkoon vaniljasokeri.
Valitse seuraavaksi sopivat tarjoiluastiat pannacotta-annoksille (6 kpl).
Kaada seos annosmaljoihin. Anna pannacotta-annosten jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa vähintään 3 tuntia.
Kun pannacotta on hyytynyt, tarjoile annokset esimerkiksi marjojen, marenkien tai hunajan kanssa. Pannacotta maistuu erinomaiselta myös karamellikastikkeen kera!
Valmis!
Vinkki
Vinkki! Valmista jogurttipannacotta korvaamalla 1 dl kermaa jogurtilla. Käytä tällöin valmistukseen 2 ½ liivatelehteä.