Suklaamousse

Suklaamousse

Suklainen mousse on klasikkojälkiruoka. Tässä reseptissä mousse saa seurakseen ihanan appelsiinisen mantelikrokantin.

Tee näin:

  • Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Sekoita keltuaiset yksi kerrallaan sulaan suklaaseen. Sekoita sitten suklaaseos kermaavahdon kanssa. Jaa mousse neljään jälkiruoka-astiaan. Anna moussen jähmettyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan. Mantelikrokantti: Kuori appelsiini ja raasta kuori. Voitele pala leivinpaperia öljyllä. Sulata sokeri pienessä kattilassa. Sekoita appelsiininkuori, sokeri ja mantelit puisella lusikalla. Kaada seos leivinaperille. Anna seoksen jähmettyä puolisen tuntia. Hienonna sitten krokantti terävällä veitsellä. Ripottele mantelikrokantti suklaamoussen päälle.
Valmis!

Ainekset

Suklaamousse
2 dl
Kananmunan keltuaisia
2
Tummaa suklaata
100 g
Mantelikrokantti
Manteleita
½ dl
Sokeria
¾ dl
Raastettua appelsiinin kuorta
1 tl