Suklaavanukas

Suklaavanukas

Nauti kermaisesta, suklaanmakuisesta vanukkaasta, jonka päällä on loraus kermavaahtoa. Se on täydellinen jälkiruoka suklaan ystäville, ja se on myös helppo valmistaa. Valmista herkullinen suklaavanukas jo tänään kokeilemalla helppoa reseptiämme!
https://www.arla.fi/reseptit/suklaavanukas/

Tee näin:

Suklaavanukas
  • Sekoita maito ja maissitärkkelys keskenään paksupohjaisessa kattilassa. Lisää munat, sokeri, vaniljatanko ja suklaa.
  • Kiehauta seos vatkaten - ensin 2 minuuttia kovalla lämmöllä ja sitten tasaisella lämmöllä. Seoksen pitäisi olla paksua ja kermaista.
  • Kaada kerma nopeasti kulhoon ja sitten 6 lasiin (noin 2 dl kuhunkin). Peitä ne ja laita jääkaappiin vähintään 4 tunniksi tai seuraavaan päivään asti.
  • Tarjoile vanukas kevyesti vaahdotetun kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Suklaavanukas Q&A

Suklaavanukkaan valmistaminen on helppoa. Vinkkimme ja reseptimme avulla saat aikaan kermaisen, pehmeän vanukkaan, jossa on intensiivinen suklaan maku ja jonka voit valmistaa jo edellisenä päivänä ja jättää jääkaappiin tekeytymään yön yli. Olemme vastanneet joihinkin suklaavanukasta koskeviin yleisimpiin kysymyksiin, jotta tiedät, miten tämä maukas jälkiruoka valmistetaan. Lue alta lisää!

Mitä on suklaavanukas?
Suklaavanukas on suklaanmakuinen vaniljakastike, joka valmistetaan keittämällä kermaa tai maitoa sekä sakeuttamisainetta, kuten jauhoja, munia tai maissijauhoa. Reseptiimme olemme lisänneet kaksi sakeuttamisainetta - maissijauhoa ja kananmunia - jotta vanukkaasta tulee paksua, silkkistä ja herkullista. Vanukkaaseen tulee tietysti myös suklaata. Lopuksi vanukas jäähdytetään jääkaapissa muutaman tunnin ajan, jolloin se jähmettyy ja saa oikean koostumuksen. Se on yksinkertainen jälkiruoka, joka sopii hyvin myös makeaksi välipalaksi.
Miten tehdä suklaavanukasta?
Suklaavanukas on todella helppo valmistaa, sillä siihen tarvitaan vain muutama ainesosa. Sekoita ensin maito ja maissitärkkelys paksupohjaisessa kattilassa ja lisää sitten munat, sokeri, vaniljatanko ja suklaa. Kiehauta seos vatkaten, kunnes se on paksua ja kermaista. Jaa vanukas sitten kuuteen lasiin ja laita ne jääkaappiin peitettynä vähintään 4 tunniksi. Tarjoile vanukas kermavaahdon kera.
Voiko suklaavanukasta pakastaa?
Suklaavanukasta voi pakastaa, mutta kaikki vanukkaat eivät sovellu pakastettavaksi ainesosista riippuen. Jos pakastat sen oikein, voit pidentää vanukkaan säilyvyyttä noin 1-3 kuukautta. On kuitenkin tärkeää, että annat vanukkaan jäähtyä kokonaan ennen pakastamista. Kun se on jäähtynyt, peitä se kelmulla ja foliolla tai säilytä sitä ilmatiiviissä säilytyslaseissa ja laita se pakastimeen. Kun olet valmis nauttimaan suklaavanukkaasta, jätä se jääkaappiin sulamaan yön yli tai anna sen olla huoneenlämmössä muutaman tunnin ajan, ennen kuin tarjoat sen kermavaahdon kera.
Kuinka kauan suklaavanukas säilyy jääkaapissa?
Koska tämä kotitekoinen suklaavanukas sisältää kananmunia, sen säilyvyysaika on lyhyempi. Se säilyy jääkaapissa "vain" noin 3-4 päivää - muista peittää se kelmulla tai foliolla. Suklaavanukkaamme on kuitenkin niin hyvää, että on epätodennäköistä, että se säilyy jääkaapissasi edes niin kauan. Jos olet vielä epävarma siitä, onko aiemmin valmistettu vanukas syötävää, voit tehdä makutestin, jolla voit todeta, onko vanukkaan makea maku vielä tallella.

Ainekset

Suklaavanukas
Arla® Vanhanajan luomutäysmaitoa
7½ dl
Maissitärkkelystä
1 dl
Kananmunaa
2
Sokeria
4 rkl
Vaniljatanko (sen siemenet) tai vaniljatahnaa
½
Tummaa suklaa (n. 55 % kaakaota)
75 g
1½ dl

Kermainen suklaavanukas

Kotitekoinen suklaavanukas on ihana tapa hemmotella niin itseä kuin muitakin herkuttelijoita. Ja mikä parasta, suklaavanukas on melko helppo valmistaa, sillä siihen tarvitaan vain muutamia perusaineksia. Samettisen kermaisen koostumuksen ansiosta tämä jälkiruoka sulaa suussa. Jätä kaupasta ostettu suklaavanukas väliin ja kokeile helppoa suklaavanukasreseptiämmei. Sokerin ja vaniljasiementen ansiosta vanukas saa makeutta ja hennon kukkaisen aromin.

Tarvitsetko inspiraatiota jälkiruokiin tai makeisiin herkkuihin? Kokeile kermaisen pehmeää vaniljavanukasta, joka tarjoillaan lämpimällä kirsikkakastikkeella, tai makeaa ja kermaista vaniljaista panna cottaa, jossa on pakastemarjoista valmistettua kirpeää marjacoulis'ta. Jos haluat muita suklaanmakuisia jälkiruokia, tutustu pehmeään suklaamousseen.

Jälkiruoaksi klassinen suklaavanukas

Hemmottele ystäviäsi ja perhettäsi klassisella suklaavanukkaalla. Tämä rikas ja kermainen jälkiruoka yllättää ja ilahduttaa kaikki herkuttelijat. Parasta on, että voit valmistaa vanukkaan jo edellisenä päivänä ja antaa sen olla jääkaapissa yön yli. Näin vanukas jähmettyy ja saa sille tyypillisen oikean rakenteen. Se maistuu taivaalliselta sellaisenaan mutta lusikallinen kuohkeaa kermavaahtoa antaa sille lisää makua ja keveyttä.

Nauti voimakkaasta mausta ja pehmeästä rakenteesta

Ihanan voimakas ja syvä suklaan maku yhdistettynä pehmeään rakenteeseen tekee tästä jälkiruoasta uskomattoman herkullisen. Käytämme tummaa suklaata, jonka kaakaopitoisuus on 55 %, mikä takaa hyvän makutasapainon ilman, että lopputulos on liian makea. Kaakao lisää juuri oikean määrän kitkeryyttä täydentämään ruokosokerin ja vaniljasiementen makeutta. Kananmunat ja maissijauho tuovat vanukkaaseen täydellisen koostumuksen - kermainen ja pehmeä rakenne sulaa varmana kielellesi.

Lisää oma kosketuksesi reseptiin

Yhdistele erilaisia suklaita ja sekoita tummaa suklaata vaaleampaan, karamellinmakuiseen suklaaseen. Jos haluat makeamman vanukkaan, käytä sen sijaan maitosuklaata. Tasapainota runsaita suklaamakuja vaikkapa vastapuristetulla appelsiinimehulla, joka antaa vanukkaalle raikkaan sitruksisen aromin. Koristele annokset lopuksi kermavaahdolla ja appelsiininkuorella.

Lisää suklaajälkiruoan makuun syvyyttä lisäämällä maitoon ja maissijauhoon hieman kahvia; tämä antaa suklaavanukkaaseen mukavan mokkaisen maun. Suklaa ja kahvi ovat ihana yhdistelmä, sillä kahvin kitkeryys sopii loistavasti yhteen suklaan makeuden kanssa. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla tummanpaahtoista espressoa, joka korostaa suklaan makua, tai lisätä lämpimiä mausteita, kuten kanelia tai muskottipähkinää.

Vinkkejä

Paras tapa estää paakkujen muodostuminen vanukkaaseen on vatkata ainekset huolellisesti. Jos huomaat vanukkaassa kuitenkin kokkareita, voit siivilöidä seoksen siivilän läpi ja poistaa maissitärkkelyksen kokkareet ennen vanukasannosten jäähdyttämistä jääkaapissa.

Peitä vanukas kelmulla ennen jääkaappiin laittamista. Tämä estää vanukasta muodostumasta ikävää pintakalvoa jääkaappijäähdytyksen aikana. Älä myöskään sekoita vanukasta kun se on jähmettynyt, sillä se vaikuttaa suklaavanukkaan rakenteeseen löysentäen sitä.