Lammaspata

Lammaspata

Täyteläinen lammaspata on oivallinen vaihtoehto eritoten pääsiäispöytään! Créme fraîche antaa lammaspadalle herkullisen pehmeän maun. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

  • Aloita lammaspadan valmistus ja käsittele ensiksi lammas.
  • Leikkaa lampaanpaisti kuutioiksi. Kuori ja lohko sipulit.
  • Ruskista lihapaloja ja sipuleita voissa pannulla ja siirrä pataan. Suikaloi paprika sekä hienonna valkosipulinkynnet ja laita ne pataan.
  • Kaada vettä sekaan niin, että se ylettyy lihojen puoliväliin. Lisää myös fariinisokeria, oreganoa, suolaa ja mustapippuria.
  • Hauduta lammaspata liedellä tai uunissa noin tunnin ajan.
  • Lisää loppuvaiheessa pavut sekä crème fraîche ja anna kiehua n. 10 minuuttia.
  • Tarjoile lammaspata keitettyjen perunoiden tai perunamuusin kanssa.
Valmis!
Reseptin tekijä

Tämän maukkaan reseptin meille suunnitteli Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Ainekset

Lampaan- tai lampaanpaistia
800 g
1 rkl
Sipuleita
2
Valkosipulinkynsiä
4
Paprika
1
Vihreitä pakastepapuja
200 g
Fariinisokeria
½ rkl
Kuivattua oregano
Suolaa
Mustapippuria
200 g
Vettä
Lisää herkullisia ideoita