Mikäli sinua arveluttaa käyttää raakoja munankeltuaisia munatotissa, voit kokeilla myös pastöroituja munankeltuaisia. Kun lämmität munatotin uudelleen munankeltuaisten lisäämisen jälkeen, pidä lämpötilä 65°C:ssa koko ajan sekoittaen. Varo, ettei lämpötila nouse yli 70°C:seen, sillä munat alkavat hyytymään.
Munatoti on erityisesti joulun ja talven juoma, mutta sitä voi nauttia ympäri vuoden. Lue lisää alta!
3 dl | |
3 dl | |
Kanelitankoa
|
|
Kokonainen tähtianista
|
|
Kardemummansiemeniä
|
½ tl |
Kokonainen vaniljatanko
|
1 |
Kananmunan keltuaisia
|
3 |
Sokeria
|
3 rkl |
Konjakkia tai rommia
|
4 rkl |
Tästä ihanasta maito- ja munapohjaisesta juomasta tunnetaan eri puolilla maailmaa erilaisia, joskin samankaltaisia muunnelmia. Maustettua juomaa, jota kutsutaan joskus myös booliksi, kun siihen lisätään alkoholia, nautitaan usein joulun aikaan.
Koska mikään ei kuitenkaan estä sinua nauttimasta sitä ympäri vuoden, sinun kannattaa kokeilla reseptiämme munatotiin, jossa on alkoholia, milloin vain haluat! Sama pätee myös muihin "joulun suosikkeihin", kuten fudgeen ja rocky roadiin, jotka ovat myös maukkaita vuoden jokaisena kuukautena.
Munatoti-reseptimme antaa sinulle herkullisen täyteläisen lämpimän juoman, joka on sekä maultaan että koostumukseltaan kermainen. Tämä kevyt ja kuohkea booli saa vaahtoavan rakenteen ja täyteläisen suutuntuman vastustamattoman herkulliseksi vatkatun munankeltuaisen ja sokerin yhdistelmästä.
Perinteinen munatotiresepti ei ole täydellinen ilman aromaattisia, lämmittäviä mausteita. Meidän versiossamme käytämme kanelia, tähtianista, kardemummaa ja vaniljaa eksoottisen, lämpimän infuusion aikaansaamiseksi, joka sopii täydellisesti miedon ja täyteläisen punssin kanssa. Käyttämällä kokonaisia siemeniä, tikkuja ja palkoja maustetun munatotin maustamiseen olemme varmistaneet maustetun munatotimme mausteisuuden, jossa on runsaasti erilaisia maanläheisiä, mausteisia ja hedelmäisiä vivahteita.
Kun valmistat munatotia, voit valita siihen mukaan erilaisia vaihtoehtoja, kuten viskiä, rommia tai erilaisia brandyjä, kuten konjakkia tai calvadosia. Rommilla höystetty munatoti on monien mielestä klassinen valinta, ja paras valinta on tumma rommi. Sen savuisen makea maku sopii loistavasti yhteen lämmittävien mausteiden sekoituksen kanssa, jota se auttaa tehostamaan.
Samaa voidaan sanoa viskistä, jonka makuprofiili on samalla tavalla savuinen ja makea, vaikkakaan ei yleensä yhtä makea kuin rommin. Jos haluat hedelmäisemmän lisän, valitse kultainen konjakki tai calvados.
Voit helposti kokeilla munatotiin sisältyviä ainesosia lisäämällä tai koristelemalla sitä erilaisilla mausteilla, kuten raastetulla muskottipähkinällä, maustepippurilla tai jopa kurpitsamausteseoksella.
Munatotilla voi olla myös muita käyttötarkoituksia. Koska tämä vaahtoava juoma on pohjimmiltaan juotavaa vaniljakastiketta, voit käyttää sitä helposti jälkiruokakastikkeena. Lorauta sitä erilaisten hedelmäpiirakoiden, kuten omenatorttumme, päälle tai käytä sitä kotitekoisen jäätelön kanssa ja koe se uusilla ja jännittävillä tavoilla.
Voit myös valmistaa siitä hauskoja, aikuisten juomia sekoittamalla sitä jäätelön kanssa, jolloin luot makean ja mausteisen pirtelön, jossa on hieman potkua.